• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liga BiH: Leotar silovit, visok poraz "okrnjenih" Mrkonjićana, drama u hercegovačkom derbiju

Autor Dragan Šutvić

Nakon duela dva ABA 2 ligaša, večeras su odigrane još tri utakmice četvrte runde

 Košarka liga BiH 4. kolo rezultati Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Četvrto kolo Lige BiH otvorili su, međusobnim duelom, ABA 2 ligaši, Spars i Široki.

Kasnije su odigrana još tri meča – Čelik se u Zenici lako obračunao sa Mladosti iz Mrkonjić Grada, Leotar još lakše sa Promom iz Donjeg Vakufa, dok je drama viđena u okršaju Zrinjskog i Čapljine.

Možda će vas zanimati

Mrkonjićki sastav je put Zenice krenuo u oslabljenom sastavu, bez tri igrača zaražena korona virusom, te je, u takvoj postavci snaga, bio nemoćan protiv raspoloženog domaćeg tima, koji je već poslije dvije četvrtine imao prednost od 21 poen (59:38).

Rezultatski plus domaći su uvećali do ulaska u posljednji kvartal (79:52), u kojem su "digli nogu sa gasa" i dozvolili gostima da ublaže poraz.

Briljantne partije zabilježili su Milivoje Božović u pobjedničkom timu, postigavši čak 38 poena, i Stefan Lakić u dresu Mladosti, koji se zaustavio na 32 poena.

Trebinjski Leotar sjajno je odigrao drugu i četvrtu dionicu, što je bilo dovoljno za trijumf nad Promom, što je ekipi iz Hercegovine prva pobjeda u sezoni.

Samo u dva pomenuta perioda, rezultat u korist Trebinjaca iznosio je 53:19, tako da prvi i treći kvartal (22:25, 27:26) nisu igrali značajnu ulogu.

Pet igrača je u domaćem astavu postiglo dvocifren broj poena, a prednjačio je Stefan Mijović sa 29. U gostujućem sastavu najistaknutiji je bio američki dvojac Derojs Vilson – Edvards Mišel, koji su, zajedničkim snagama, postigli 40 poena.

Dramatično je bilo u Mostaru, gdje su se sastali Zrinjski i Čapljina.

Svojevrsna "igra živaca" na kraju je pripala domaćem sastavu, koji je trijumfovao rezultatom 74:71, i to poenima Luke Anđušića sa linije za slobodna bacanja u finišu meča.

Timovi su se smjenjivali u vođstvu – Zrinjski je imao "plus četiri" poslije prve dionice (16:12), zatim Čapljina prednost od tri poena nakon druge (31:34), zatim su ponovo "plemići" pred posljednju dionicu bili u vođstvu (53:50), da bi na kraju, u posljednjih 100 sekundi, nadoknadili minus od pet poena (64:69) i došli do trijumfa.

Jednu od ključnih uloga u finišu je odigrao pomenuti Anđušić koji je prvo pogodio trojku za 69:69 na ulasku u posljednji minut, a zatim, kao što smo već rekli, dva puta bio precizan u šutu za jedan poen, za 74:71, poslije čega Vladimir Ivelja nije uspio da pogodi trojku za Čapljinu i odvede meč u produžetak.

Tihomir Vranješ je u pobjedničkom timu postigao 24 poena, dok je kod gostiju Gojko Sudžum postigao 19.

LIGA BiH – 4. kolo

Spars – Široki 80:74

Leotar – Promo 102:73

Čelik – Mladost 91:76

Zrinjski – Čapljina 74:71

Nedjelja:

Bratunac – Kakanj (18.00)

Sloboda – Bosna Rojal (19.00)

Slobodan: Borac

TABELA: Spars 8, Široki 7, Promo 6, Kakanj 6, Sloboda 5, Leotar 4, Čapljina 4, Zrinjski 4, Čelik 4, Mladost 4, Bosna 3, Bratunac 3, Borac 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC