• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šikanjić o povratku u Borac, konkurenciji i kako je šah zamijenio playstation u Antaliji...

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Konkurencija je jako dobra, normalno da ti je krivo kad je onaj drugi ispred tebe, ali na svakom od nas je da se bori za svoje mjesto", kaže Milan Šikanjić, povratnik u ekipu Borca.

 MONDO u Antaliji FK Borac Milan Šikanjić povratak pozajmica konkurencija šah Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Banjalučki Borac priprema se u Antaliji za nastak sezone, a među 30 igrača koji su doputovali u Tursku je šest novajlija, odnosno pet novih igrača i povratnik u ekipu Milan Šikanjić.

Mladi krilni napadač odigrao je odličnu polusezonu u Kozari i sa osam postignutih golova zaslužio povratak sa pozajmice.

Možda će vas zanimati

 "Sve dobro ide za sada. Hvala treneru što me vratio sa pozajmice, dosad nije bila praksa da se igači baš vraćaju. Ima tu i mog udjela zbog tih golova i dobio sam poziv natrag. I ekipa Kozare je bila stvarno dobra tako da su i oni uticali na to. Same te igre i bez tih postignutih golova su me digle, a onda i ti golovi. Kozara mi je napravila veliku uslugu, hvala im, to je sigurno bio veliki korak naprijed", rekao je Šikanjić izveštaču MONDA iz Antalije.

Upravo napad i kompletan ofanzivni red doživjeli su najveće promjene tokom zimskog perioda pa je nakon dolaska Elvisa Mehanovića, Milana Šikanjića i Ante Ćorića velika konkurencija u tom dijelu tima.

"Igram na krilnoj poziciji, napadača, šef me stavlja čak i za špica. Imamo veliku konkurenciju, što je dobro jer konkurencija motivisiše i sigurno je da će me učiniti boljim. Elvis i ja se znamo dugo, isto smo godište, a igrali smo zajedno i u reprezentaciji. Konkurencija je motiv više i za mene i za njega i sve da napredujemo. A ko izbori svoje minute, uvijek je onom drugom malo teže da to prihvati, ali na nama je da se borimo za svoje mjesto", istakao je Šikanjić.

Mladi fudbaler kaže da pripreme teku odlično, u sjajnoj atmosferi i da očekuje da tako bude i do kraja uprkos činjenici da je 15 dana relativno dug period. Međutim, u dobroj atmosferi sve prođe lakše.

"Što više treninga to nam je lakše, brže nam vrijeme prođe. U slobodno vrijeme uglavnom sam sa cimerom, družimo se igramo šah, društvene igre, trudimo se da ispunimo vrijeme", rekao je Šikanjić i pomalo iznenadio jer smo obično navikli da fudbaleri slobodno vrijeme "ubijaju" igrajući playstation.

"Mlađi uglavnom igraju playstation, ja se ubrajam po godinama u mlađe, ali više sam za šah, malo te intelektualne igre, probavamo dok ne vidimo da ne znamo (smijeh)“

Za kraj otkrio nam je i ko je najbolji šahista u Borcu.

"Milojević", ispalio je odmah Šikanjić. "On je dobar. Ali ima nas tu još nas trojica četvorica, i Boske je tu i Ćina pomalo igra... borimo se".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC