• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maksimović o Šahtjoru: To su utakmice koje motivišu, ali nama je važno da sačuvamo igrače!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Nema potrebe da rizikujemo sa povrijeđenim igračima, jer je na takvim utakmicama enormna potrošnja", rekao je trener Borca pred okršaj sa Šahtjorom iz Donjecka.

 MONDO u Antaliji FK BOrac Marko Maksimović presjek priprema utakmica Šahtjor Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Fudbaleri Borca završavaju prvu sedmicu boravka u Antaliji, a sve teče prema planu, uz manje i preventivne poštede igrača koji su imali manje povrede.

Upravo o tome govorio je trener Marko Maksimović poslije jutarnjeg treninga na kojem su odvojeno od ekipe radili Dino Ćorić, Marko Jovanović i Almedin Ziljkić.

Možda će vas zanimati

"Iako imamo situaciju da radimo u uslovima koje mi objektivno nemamo u uvodnim kolima dok ne izađemo iz marta i početka aprila, jer ovdje vježbamo po vrhunskim uslovima a onda postoji mogućnost da igramo na težem terenu, mi se ne spremamo za dve utakmice nego za cijelo prvenstvo.Vidjeli ste da ima nekih igrača koji su van stroja. Objasnio bih da to nisu klasične povrede, već da imaju probleme i pošteđeni su na dva do četiri dana kako se to ne bi pogoršalo. Evo Jovo Lukić nije trenirao tri dana, a sad radi u punom kapacitetu i igraće protiv Šatjora. Poenta pričeje da se igrači sačuvaju jer su nam oni najpotrebniji za prvenstvo i samo se tu računaju rezultati. Na nama je da ih sačuvamo za ligu i da budu zdravi“, istakao je Maksimović.

Duel sa klubom koji je osvajao Ligu Evrope je ipak velika stvar za fudbalere Borca.

"Prije svega, velika je stvar da uopšte igramo protiv tima kao što je Šahtjor, osvajača Kupa UEFA. To je klub koji ima vanserijske Brazilce, reprezentativce ne znam da li je Borac igrao sa klubom koji ima ovako zvučnije ime. Da trošimo riječi o njemu je suvišno“, rekao je Maksimović i dodao:

"To je utakmica gdje treba da damo svoj maksimum., pa kad damo maksimum onda ćemo vidjeti taj momenat u kojem smo mi. Nije traženje alibija, meni je važnije da Ćorić, Jovanović i Ziljkić budu spremni za Olimpik, nego za Šahtjor. Da je pod moranjem da igraju oni bi mogli da igraju. Ali nema potrebe da rizikujemo jer je to enormna potrošnja, i hipotetički ostvariš pozitivan rezultat što je za nas realno i fina predstava a izgubiš tri igrača. To nama nije cilj, ali hoćemo da se izmjerimo koliko možemo".

Trener Borca istakao je da će ovo biti dodatni motiv za njihove igrače.

"U ovakvim utakmicama trener ne treba dodatno da motiviše ekipu. Igrači su više motivisani,kao kad igrate derbije sa Željezničarom ili Sarajevom. Tako i ova utakmica sutra. Igrač zna s kim i protiv koga igra. Modrne tehnologije sve je dostupno ko igra za koga i kako da je izazov za mene. Više je ovo poruka da Borac može da igra sa tim protivnikom da dogovori tu utakmicu, što je možda ranije bilo nezamislivo. Treću godinu smo ovdje u Antaliji i evo Šahtjor želi da igra protiv Borca“.

Borac je postavljanjem Maksimovića za šefa stručnog štaba nastavio trend u evropskom fudbalu da se prilika pruža mladim trenerima.

"Meni je to posao kao što sam ga radio u juniorskoj ekipi, naravno ovo je puno ozbiljnije, mora da se više radi. Mora da se radi ozbiljnije. Bitno je da kada dođe kraj nekog posla da vidiš kako je bilo, budeš miran da kažeš da si uradio sve što je bilo dobro. Da li je bilo dobro to vrijeme pokaže. Borac je promijenio mnogo trenera, priča se bilo je ovako ili onako, pričaće tako i o meni, a na meni je da radim maksimalno“, rekao je je Maksimović.

Borac ostaje u Antaliji do 14. februara, tako da crveno-plave očekuje još mnogo teških treninga, pa i oporavaka.

"Radimo onako kako radimo cijelu godinu, to nije princip rada za pripreme već za cijelu godinu. Velika stvar je dovođenje vrhunskog stručnjaka Predraga Božića u kojeg imam apsolutno povjerenje i ne moram kao trener koji radi na taktici da razmišljam o tim nekih drugim stvarima“.

Na kraju Maksimović se okrenuo na mlade igrače. Njih čak osam igralo je drugo poluvrijeme prvog pripremnog meča protiv Kizilkuma.

"Igrač koji bude igrao neće igrati zato što je mlad. Imamo Jovu Lukića koji je objektivno mlad, imamo Milojevića, imamo sad u ovoj konstelaciji nekog ko je najbliži kada nema Zakarića i Ziljkića, to je Čavić, imamo Kujundžića, Mehanovića, Šikanjića, koji su tu negdje na pola, koji imaju kvalitet, ali moraju da ga potvrđuju na svakom treningu da bi dobijalai utakmice. A mladi igrači rade dobro ako ih usmjerimo dobro naprviće nešsto, ali moramo da znamo da većina njih koji su tu još mogu da igraju i za juniore i kadete“, zaključio je Maksimović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC