• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković u Londonu napada dva rekorda Federera: Novak će ih titulom sigurno oboriti, ali pod jednim uslovom!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vreme je za Završni masters.

 Novak Đoković završni masters london rekordi rodžer federer atp 310  nedjelja prvo mjesto Izvor: YouTube/Eurosport/Printscreen

Kraj teniske godine već punih 50 godina stiže nakon odigravanja Završnog mastersa. Osmorica najboljih u kalendarskoj godini se bore za vrlo prestižan trofej, a ove godine će se taj turnir poslednji put odigrati u Londonu.

Đoković će pokušati da ponovo stigne do tog pehara i to posle dosta čekanja i time postavi dva rekorda!

Možda će vas zanimati

Najbolji teniser sveta se nalazi u grupi "Tokio 1970" na turniru u Londonu, a protivnici će mu biti Danil Medvedev, Saša Zverev i Dijego Švarcman.

Ipak, ono što će navijače srpskog tenisera najviše zanimati je što bi Đoković mogao da ostvari dva vrlo važna rekorda ukoliko osvoji turnir, a oba trenutno drži Rodžer Federer!

Novak Đoković bi titulom u Londonu izjednačio učinak Švajcarca na završnim mastersima i šestom titulom se "poravnao" sa aktuelnim rekorderom!

Drugi, još važniji rekord, jeste obaranje Federerovog podviga od 310 nedelja na prvom mestu ATP liste. Za to ipak postoji jedna začkoljica - potrebno je da Novak osvoji London bez ijednog izgubljenog meča!

Ukoliko u tome uspe, Đoković će osvojiti 1300 novih bodova, a njegov najbliži pratilac Rafael Nadal bi u tom slučaju najviše mogao da "zaradi" 600 novih bodova. Sa tih eventualnih 700 novih bodova razlike u odnosu na Španca pobegao bi mu na 2.880 bodova razlike!

Izvor: YouTube/Wimbledon/Printscreen

To znači da bi po novom sistemu bodovanja ATP-a Đoković bio siguran na prvom mestu rang liste sve do famoznog 8. marta 2021. godine, kada bi trebalo da stigne do 311. nedelje na vrhu ATP liste! Ne bi Nadal imao načina da nadoknadi toliki zaostatak, pogotovo sada kada teniseri ne mogu da gube osvojene bodove.

Time bi pao Federerov najvažniji rekord. Ipak, treba osvojiti London.

Đoković je bio šampion pet puta - u Šangaju 2008. i od 2012. do 2015. u Londonu. Federer ima jedan pehar više - iz Hjustona 2003. i 2004. godine, iz Šangaja (2006. i 2007.) i iz Londona 2010. i 2011. godine.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC