• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" startovali porazom: Makedonci uspješniji na startu kvalifikacija za EURO 2021

Autor Dragan Šutvić

Bh. tim pružio je dobar otpor favorizovanom rivalu, ali bilo je to dovoljno samo za častan poraz. Dobra partija Borčevog dvojca Milan Mitrinović - Miloš Popović.

 Odbojka EURO 2021 kvalifikacije Sjeverna Makedonija BiH 3 1 Izvor: CEV

Odbojkaši Bosne i Hercegovine porazom su startovali u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje bi trebalo da se održi ove godine.

Izabranici Ifeta Mahmutovića doživjeli su neuspjeh u duelu sa Sjevernom Makedonijom, ali šanse za plasman na kontinentalno prvenstvo svakako i dalje postoje:

SJEVERNA MAKEDONIJA – BIH 3:1 (27:25, 25:21, 23:25, 25:19)

Možda će vas zanimati

"Zmajevi" će do 16. januara u Skoplju odigrati dva kvalifikaciona turnira za plasman na EURO, a osim ove dvije selekcije, iz ove grupe u kombinaciji za odlazak na prvenstvo Evrope je i najjači tim Turske, sa kojom će BiH igrati sutra.

Dvanaest ekipa već ima obezbijeđen nastup na prvenstvu, a pridružiće im se sedam pobjednika kvalifikacionih grupa, te pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

POENTERSKI UČINAK

S. Makedonija: N. Đorđijev 29, Ljaftov 15, Milev 13... BOSNA I HERCEGOVINA: Osmanović 22, Popović 9...

Dobar je bio početak meča za bh. tim, koji je u prvom setu imao prednost od sedam poena (8:15).

U finišu tog perioda Mahmutovićeva ekipa, za koju su veoma dobre role imali prvotimci banjalučkog Borca Milan Mitrinović i Miloš Popović, imala je i tri set-lopte, ali ništa od toga nije bilo dovoljno da se na terenu dvorane "Boris Trajkovski" povede rezultatom 1:0...

Nakon izjednačenog prvog dijela drugog seta, Sjeverna Makedonija je u drugoj fazi ovog perioda potpuno preuzela kontrolu.

Direktan plasman na prvenstvo Evrope izborile su četiri selekcije-domaćini (Poljska, Češka, Estonija i Finska), te osam najbolje plasiranih ekipa sa prošlog takmičenja (Srbija, Slovenija, Francuska, Rusija, Italija, Ukrajina, Njemačka i Belgija).

U par navrata, domaći sastav je stekao prednost od šest poena i mirno završio ovaj period, da bi bh. tim uzvratio odličnom igrom u drugom dijelu trećeg perioda i smanjio na 2:1 (23:25), iskoristivši treću set loptu.

Domaći tim, ipak, nije dozvolio dramu i eventualni peti set, te od starta četvrtog uspostavili kontrolu, poveli 7:2 i upisali veoma važne bodove na startu kvalifikacionog ciklusa.

SJEVERNA MAKEDONIJA: Angelovski, Đ. Đorgijev, Nikolov, N. Đorgijev, Milev, Nakov, Ljaftov, Despotovski, Nikolovski, Andonov, Iliev, Kostić, Mihailov, Savovski. Selektor: Nikola Matijašević.

BiH: Makaš, Fazlić, Alić, Zenović, Ivić, Čolo, Mehmedović, Popović, Osmanović, Merdanović, Dominković, Hadžić, Bezdrob, Mitrinović. Selektor: Ifet Mahmutović.

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2021 – raspored utakmica

Sjeverna Makedonija – BiH 3:1

BiH – Turska (12. januar)

Turska – Sjeverna Makedonija (13. januar)

BiH – Sjeverna Makedonija (14. januar)

Turska – BiH (15. januar)

Sjeverna Makedonija – Turska (16. januar)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC