• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nasljednik Novaka Đokovića raste u Šumadiji: Veliki srpski talenat ne zna za poraz dvije godine, uzeo poen Medvedevu!

Autor Dragan Šutvić

Ovaj dječak se rodio u vrijeme kada je svijet počinjao da upoznaje Đokovića...

 Novak Đoković Ognjen Milić nasljednik Izvor: Rina.rs/Privatna arhiva

Nema sumnje da je slava Novaka Đokovića vječita, ali da li ste razmišljali ko će ovu tenisku veličinu jednog dana zamijeniti?

Možda je njegov budući nasljednik upravo Ognjen Milić iz Kragujevca, koji sa svojih 14 godina hara teniskim terenima, i mnogi su ubijeđeni da će pred njim padati neke buduće svetske veličine, a Srbija će se ponositi.

Možda će vas zanimati

O ovom mladom Kragujevčaninu se malo zna iako je reketom osvojio ne samo Srbiju nego i Evropu.

Već dvije godine nije izgubio meč u svojoj kategoriji, a poen je uzeo čak i čuvenom Danilu Medvedevu, trećem teniseru svijeta i nedavnom finalisti Australijan opena.

"Počeo sam sa nepune četiri godine, gledao sam mečeve satima ispred televizora, a prvi trening sam odradio u parku udarajući lopticu. Potom je tata kupio prvo plastični reket, a potom i pravi, i od tada aktivno treniram i igram", počeo je ovaj mladi teniser za RINU.

"Prvi turnir sam odigrao sa pet godina i osvojio ga, a uzeo sam poen i Medvedevu. Imam oko stotinu pehara sa međunarodnih turnira, državnih prvenstava i već četiri godine igram i za našu reprezentaciju", priča Ognjen u dahu.

Ognjen potiče iz sportske porodice, tata Nikola je fudbaler, a mama Jasmina košarkašica. I upravo Ognjenovi roditelji i sestra su njegova najveća podrška.

Ognjen Milić sa porodicom
Izvor: RINA.RS

Radost zbog njegovog talenta i postignutih rezultata ne kriju, iako je kako kažu izuzetno zahtevno i teško pratiti razvoj ovako uspješnog tenisera.

"Primijetili smo da je još kao mali dok je gledao tenis pokazivao gestikulacijom i pokretima talenat za taj sport, nismo ga sputavali, naprotiv maksimalno smo ga podržali. Svi su bili u čudu dok su ga gledali, kako tako malo dijete može tako dobro da igra, on lijevom rukom udara, a sa pet godina je osvojio prvi turnir u Grčkoj. Maksimalno smo mu se posvetili, 24 sata smo uz njega, pripreme, treninzi, ishrana. Živimo ovaj san svi zajedno, cijela familija, iako je teško, veliki su troškovi, velika odricanja ali nećemo stati. Borićemo se do kraja i nadamo se da će neko to vidjeti i da će postati dobar čovjek i uspješan sportista", ponosno pričaju Ognjenovi tata i mama.

(RINA/MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC