• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mogla bih da bijem 98% muškaraca na svetu: Najveća sam svih vremena, samo je Ali ispred mene

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Amerikanka je prilično samouverena

 klaresa-silds-bokserka-mogla-bih-da-bijem-98-odsto-muskaraca-izjava Izvor: Profimedia

Američka bokserska šampionka Klaresa Šilds uporedila je sebe sa Muhamedom Alijem i ponovila svoju tvrdnju da "98 odsto muškaraca na svetu" ne mogu da je pobede.

Možda će vas zanimati

Amerikanka je imala briljantnu amatersku karijeru, osvojila je dva olimpijska zlata, u Londonu i Riju, dok je u profesionalnim vodama za samo 10 borbi postala šampionka u dve, pa u tri težinske kategorije, što je rekordno mali broj mečeva za takav uspeh.

Sebe zove GWOAT (Greatest Woman Of All Time – najveća žena svih vremena), a sada se sprema za borbu protiv Mari-Ev Diker, koja je takođe neporažena, za sve pojaseve u supervelter kategoriji. Uprkos svemu što je uradila, tvrdi da je niko ne ceni dovoljno.

"Osećam da me ljudi potcenjuju kada pričam koliko sam velika. Ali, da ja to ne govorim, niko me ovde ne bi nazvao velikom jer me ne vide kao takvu. Samo veliki znaju da su veliki", rekla je Šildsova.

Da joj ne fali sujete pokazala je uporedivši sebe sa najvećim bokserom i najboljim teškašem svih vremena.

"Tako je bilo i sa Muhamedom Alijem. Niko ga nije zvao najvećim svih vremena. Zvali su ga 'Usta iz Luivila' jer je previše pričao. Da nije sebe nazvao najvećim svih vremena, nikada ga ne bi smatrali najvećim bez obzira koji bokser dođe, niko ne može da bude ispred Muhameda Alija. Tako i ja osećam o sebi. Muhamed Ali je prvi, Klaresa Šilds je druga. Ja sam najveća žena svih vremena, a 98 odsto muškaraca ne može da me pobedi", rekla je 25-godišnja Amerikanka.

Ovo poređenje sa Alijem je potpuno besmisleno, jer Ali mnogo više od teškaša, boksera i sportiste. On je simbol borbe za pravdu i ravnopravnost, čovek koji je mnogo doprineo osnaživanju glasova američkih Crnaca i postao uzor borbe dobrom delu sveta.

Ništa od toga, naravno, nema veze sa njegovim bokserskim umećem, jer i u 21. veku on ostaje najbolji bokser teške kategorije koji je ikad kročio u ring.

Što se tiče tvrdnje Šildsove da može da bije 98 boksera na svetu… Procenite sami.

Borbe za titulu u muškom boksu traju 12 rundi od po tri minuta, a u ženskom 10 rundi po dva minuta.

Šildsova je više puta tražila da se i u ženskom boksu trajanje rundi podigne na tri minuta, rekavši da će žene tako imati više prilika za nokaute i da će ih javnost tako više ceniti.

Ona inače planira da se baci i u MMA, već je počela da trenira brazilski điju-đicu i da radi sa Holi Holm i drugim velikim imenima tog sporta.

Klaresa Šilds najbolji trenuci karijere
Izvor: YouTube/Salita Promotions

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC