• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velika teniska zvezda u Beogradu, a Serbia Open će još rasti: Ambiciozan projekat Đokovića, plan je da bude ATP500!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Đorđe Đoković otkrio nove detalje o turniru u Beogradu.

 serbia-open-djordje-djokovic-dominik-tim-ana-ivanovic Izvor: MONDO/Nebojša Marković

Posle dugo vremena Beograd i Srbija biće domaćini bitnijeg teniskog turnira. Sve je spremno za Serbia Open koji će se za muškarce održati krajem aprila (od 19. do 25. aprila), a krajem maja (od 17. do 23. maja) za dame.

Možda će vas zanimati

Prvi čovek turnira Đorđe Đoković obratio se danas medijima u TC "Novak" na Dorćolu i pojasnio nedoumice koje su navijači možda imali.

Za početak je objavio da će Dominik Tim definitivno biti učesnik turnija serije 250 u Beogradu.

"Ponosan sam da kažem što će Tim svoju sezonu početi na šljaci u Beogradu, zbog pauze zbog povrede ili emotivnih problema nije igrao, svašta se piše, ne bih da aludiram ni na šta", poručio je direktor turnira Đorđe Đoković.

Brat najboljeg tenisera sveta je rekao i da još ne zna sve pojedinosti o pravilima kretanja učesnika, pošto se pravila ATP-a menjaju iz nedelje u nedelju.

Istakao je da neće biti mogući izlasci iz hotela i da će njihovo kretanje biti svedeno na hotel-teniski centar, dok je potvrdio i da se nada da će revakcinisani teniseri biti izopšteni od ovih mera - s tim da je istakao da ne poznaje takve igrače.

"Nije im lako, dešavaju se povrede koje se dešavaju i nadam se da će sve proći bez povreda i pozitivnih igrača", rekao je Đoković.

Postoji li mogućnost da turnir već naredne godine preraste u ATP500?

"Turnir se još nije odigrao, mi imamo ambicije da prerastemo u ATP500, ali ima tu još turnira... Na nama je da uradimo sve na najvišem nivou. Ako napravimo grešku, to se neće desiti. Zbog toga su dignute tribine i pravi se efekat teniskog stadiona, da igrači budu srećniji... Igrači ne treba da stupe u kontakt ni sa kim ko je u izolaciji, pokušaćemo da održimo taj nivo, ništa nije garantovano i nadamo se da ćemo u naredne tri godine uspeti da napravimo da bude ATP500", poručio je Đoković.

Do kraja dana biće poznato ko su učesnici, za sada se zna da su Milojević i Petrović predstavnici Srbije, dok će u konkurenciji žena biti teže pošto se turnir igra u nedelji kvalifikacija za Rolan Garos. Pošto se pojavila informacija da će i Ana Ivanović učestvovati, Đoković je pojasnio svoju izjavu...

"Definitivno je loše preneseno, pričali smo o samom turniru WTA i ponosni smo što ga imamo, gde sam spomenuo da bih voleo kao ambasadorke da imamo Jelenu i Anu. Nisam još stupio u kontakt sa njima i tako je jednostavno izašlo. Želimo da ovaj turnir ispromovišemo najbolje moguće i verujem da takva imena kao što su one pripadaju ovde", zaključio je Đoković.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC