• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak je Balkanac, zato ga se Zapad boji: Hrvat sve objasnio, pa otkrio jedinu Đokovićevu manu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković danas počinje svoj nastup u Beogradu, a njegov trener se oglasio pred početak turnira.

 novak-djokovic-balkanac-goran-ivanisevic-izjava-serbia-open-mats-morang-uzivo-prenos Izvor: Profimedia

Novak Đoković se vratio u Beograd da posle deset godina opet osvoji trofej na domaćem terenu.On će početi svoje takmičenje od 14 časova u meču sa Nemcem Matsom Morangom, a pre tog meča se oglasio i njegov trener Goran Ivanišević. 

Možda će vas zanimati

Pred početak turnira pričao je o tome šta Novaka odvaja od ostalih igrača na ATP turu.  

"Bilo bi nam potrebno tri sata da pričamo o tome", kratko je rekao, a onda ipak obrazložio!

"Sve ga odvaja, mada uvek verujem da je prvo naš balkanski mentalitet, poseban, drugačiji, snalažljiviji, najbolji. Ne govorim samo o Novaku kao teniseru, već opšte u svim granama sporta i van sporta. Zato nas se zapad boji, dobri smo. Novak je specijalan, genijalac, perfekcionista. Ne kažem da je uvek lagano sa njim, ali je to jedan veliki izazov, poverenje, čast. On je čovek koji svaki dan hoće da bude bolji i bolji, danas je bilo dobro, sutra već nije i mora biti bolje, gurate napred, puno može da se nauči od njega. Nije nikad dosadno", rekao je Ivanišević. 

Svi imaju svoje mane, pa tako i Novak. Jedna se posebno ističe, ali šampionu je to vrlo lako oprošteno!

"Možda ima jedna stvar, ali to ne može nikome da pođe za rukom. On se posvađa sa satom. U životu mislim da nije došao na vreme. I on to zna, ali ne ide. Već svi znamo da će kasniti, svi su već navikli." 

Kada je u Beogradu sa Novakom to mu budi lepe uspomene, a hrvatski velikan obožava Beograd od malih nogu.

"Nažalost zbog ove pandemije, čudnog stanja, ne volim da izlazim puno, čuvamo se. Mada, ovaj klub, teniski centar ima odličnu energiju. Kad je lepo vreme može da se prošeta, a Beograd je vrhunski grad, veliki, prometan, ima puno lepih mesta i dragih ljudi sa kojima sam proveo detinjstvo ovde i koje volim da čujem i vidim", iskren je on. 

Ove godine se obeležava i 20 godina od možda i najvećeg šoka koji je Vimbldon ikada video. Dok bude radio sa Novakom na tome da srpski as uzme titulu u Engleskoj, navršiće se 20 godina od njegove titule na Vimbldonu!

"Iskreno, više drugi vode statistiku o tome. Kad mi čestitaju, pitam se šta mi sada čestitaju. Gledam kako sam ostario, kako vreme ide brzo, prošlo je već 20 godina. Neverovatno. Taj Vimbldon će biti neponovljiv. Toliko čudnih stvari se događalo, stvari koje se nikada u istoriji Vimbldona neće ponoviti i pozivnica i naravno sad imamo krov, ponedeljak finale, ona atmosfera koja je bila na tom finalu, prava fudbalska. Tri dana sam igrao jedan meč polufinala, teško će to biti viđeno ponovo. Kad je trebalo da ga osvojim, nisam ga osvojio, kad nije trebalo, tad sam ga osvojio. Ja uvek nešto naopako i drugačije", prisetio se Ivanišević.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC