• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorija! Novak u Beogradu stigao do ludog uspjeha: Đoković nije ni znao šta je uradio, čuo od novinara!

Autor Dragan Šutvić

Najbolji teniser svijeta uspješno je startovao u Beogradu.

 novak-djokovic-beograd-serbia-open-pobjeda-cetvrtfinale-izjava Izvor: MN PRESS

Novak Đoković ponovo nastupa na ATP turniru u Beogradu, drugi put ovog proljeća, a na startu turnira u prestonici Srbije upisao je sigurnu pobedu.

Najbolji teniser svijeta jeste morao da se pomuči, ali je slavio 6:2, 7:6 protiv 235. tenisera svijeta Matsa Morainga i tako čak stigao da se upiše u istorijske knjige.

Đoković je poslije plasmana u četvrtfinale istakao da je bio iznenađen načinom igre njemačkog tenisera.

"Prvi put sam igrao protiv njega i nisam imao prilike da ga vidim kako igra. Iznenadio me je količinom snage u servisu i bekhendu. Išao je na sve ili ništa i donekle sam kontrolisao sve. Ali nekoliko dobrih njegovih gemova i malo lošijih od mene su doveli do taj-brejka u drugom setu. Nije mi davao ritma i teško je taktički znati šta tačno želiš da radiš u tim trenucima. Fizički sam se odlično osjećao i možda bude bilo publike za moj sljedeći meč. To bi bilo fantastično za mene", rekao je Đoković.

On će u narednoj rundi igrati protiv Federika Korije, mlađeg brata Giljerma Korije, nekada trećeg igrača svijeta i Đokovićevog protivnika na njegovom prvom Rolan Garosu u karijeri 2005. godine.

"Sjećam se tog meča, predao sam mu i on je poslije stigao do finala ili polufinala na Rolan Garosu. Zanimljivo je vidjeti kako Federiko hoda, isto kao njegov stariji brat. On je fajter i ne odustaje, igra svaki poen i ovo je njegova omiljena podloga. Mlad je, ali je jedan od argentinskih mladih igrača koji su usponu. Imao je impresivnu pobjedu protiv Kuevasa i to je za Koriju bila velika pobeda. Neće imati šta da izgubi, biće motivisan i dobiće vjerovatno savjete od njegovog brata", najavljuje Novak svog narednog protivnika.

On je u Beogradu upisao 951. ATP pobjedu, čime se na petom mjestu liste svih vremena izjednačio sa Giljermom Vilasom. Ispred njega su sada još samo Rafael Nadal (1.022 pobjede), Ivan Lendl (1.068), Rodžer Federer (1.243) i Džimi Konors (1.274).

"Iskreno nisam znao za taj podatak, sad od vas čujem. Ponosan sam i srećan da čujem da sam uspio da unesem svoje ime u nove istorijske knjige, biti u istom društvu sa Vilasom i drugim legendama me ispunjuje i zahvalan sam na tome."

Na kraju, Đoković je bio upitan i šta su za njega idealni uslovi na teniskom terenu, a najbolji teniser svijeta je imao jasan odgovor.

"Australijan open, Melburn park, Rod Lejver arena, sedam sati uveče", počeo je s osmijehom Đoković.

"Šalu na stranu, iako sam odrastao na šljaci, nije mi omiljena. Najviše možda volim beton, pa da igram na travi, pa onda šljaka. Ovdje je nekad sve nepredvidivo i to za moj ritam i način igre nije baš najbolje. Ljudi na televiziji ne vide, ali za nas je velika razlika i kad se promijene loptice i kad se igra predveče ili usred dana kada je toplije, kada je vlaga veća... Za naš sport to pravi veliku razliku, kao i protiv koga igrate taj dan", zaključio je Novak Đoković.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC