• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odlični rezultati Škole rukometa Banjaluka: Tri titule šampiona Republike Srpske!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Škola rukometa „BL“ Banjaluka je na nedavno održanim završnicama omladinskih republičkih prvenstava Republike Srpske ostvarila ostvarila značajne uspjehe i ima mnogo razloga za zadovljstvo.

 škola rukometa Banjaluka odlični rezultati Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Banjalučki mladi rukometaši iz Škole su na navedenim takmičenjima nastupili sa ukupno sedam selekcija i to dvije uzrasta 2006, 2010. i 2012. godište, te sa jednom selekcijom uzrasta 2008. godište.

U kategoriji dječaka 2006. godište, Škola je postala prvak Republike Srpske, dok je u istoj kategoriji sa drugom prijavljenom ekipom osvojila treće mjesto.

Prvenstvo Republike Srpske je osvojila i selekcija uzrasta 2008. godište, kao i selekcija 2010. godište u kategoriji mini rukomet, dok su dječaci Škole uzrasta 2012. godište osvojili treće mjesto.

Sve navedene kategorije su ostvarile plasman na državna takmičenja u organizaciji Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, a koja su na rasporedu od narednog vikenda.

Možda će vas zanimati

"Ostvareni uspjeh je najviše rezultat pristupa u radu koji je postavljen prije osam godina, kada je Škola i osnovana, a koji se odnosi na organizaciju trenažnog procesa u pet osnovnih škola na teritoriji Grada Banjaluka i stvaranje što veće baze mladih rukometaša kroz animaciju najprije u mini rukometu kao disciplini prilagođenoj djeci uzrasta od 7-11 godina, a potom i afirmaciju kroz trenažne procese u rukometu. Škola je uspjela da ostvari veliko interesovanje djece, te trenutno broji oko 140 članova. Za rad sa članovima Škole angažovano je šest školovanih trenera sa dugogodišnjim trenerskim iskustvom u radu sa mlađim kategorijama, a tokom treninga u fokusu je zastuplјen individualni pristup prema svakom djetetu", navedeno je u saopštenju Škole rukometa Banjaluke.

Prema navedenom saopštenju, istaknuto je da su dobri rezultati na turnirima na domaćoj i međunarodnoj sceni počeli da dolaze poslije samo tri godine rada.

"Posebno smo ponosni na individualne uspjehe naših članova koji su dobili pozive za nastupe u reprezentativnim omladinskim selekcijama Srbije, što je donijelo dodatnu regionalnu prepoznatljivost radu Škole".

Takođe su ponosni i na projekte na kojima učestvuju od početka.

"Školska liga u mini-rukometu“ je međuškolsko takmičenje na teritoriji Grada u mini rukometu i Međunarodni turnir u mini rukometu i rukometu „Banjaluka kup“, koji okuplja više od 400 učesnika iz zemalja okruženja i nalazi se u kalendaru manifestacija za obilježavanje dana Grada, predstavljaju vlastite projekte Škole, koji se održavaju svake godine i značajno su doprinjeli razvoju i kvalitetu u našem radu".

U budućnosti planiraju dalji razvoj igrača, trenera i što više nastupa na međunarodnim turnirima.

"Planovi Škole za naredni period su razvoj naših članova kroz sisteme takmičenja krovnog saveza i međunarodne turnire i turnire u zemlji, te dodatno podizanje kvaliteta rada kroz edukaciju trenera i veći broj treninga, kako bi se stvorila baza mladih sportista koji bi mogli biti osnova i za ostvarivanje vrhunskih sportskih rezultata u budućnosti na polju rukometa", zaključuje se u saopštenju.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC