• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ekskluzivno: Njega je Đoković zvao u tim! Pravili šou na terenu, cijeli svijet gledao - Ko kaže da Novaka ne vole?

Autor Dragan Šutvić

On je sa Novakom zasmijavao i oduševljavao publiku na Centralnom terenu. Pročitajte MONDO intervju sa britanskim novinarom koji se zabavljao sa Đokovićem poslije njegovih pobjeda. Uživali su obojica, a cijeli svijet pratio šta rade!

 đoković britanski novinar mondo intervju Izvor: printscreen/Twitter/Wimbledon

"Trebalo bi da putuješ sa mnom kao moj mentor ili psiholog, ohrabruješ me sa svim tim statističkim podacima". Tom rečenicom, Novak Đoković učinio je britanskog novinara Rišija Persada poznatim širom svijeta.

Mnogi su se pitali - ko je domaćin koji je tako oduševio Noleta i koji je koristio svaku priliku da se zajedno sa Đokovićem našali i da dobije aplauze punih tribina.

MONDO vam zato predstavlja Noletovog sagovornika u razgovorima na terenu koji su obišli planetu. Upoznajte Rišija!

Persad je prihvatio poziv našeg portala "iz prve" i rado pristao da govori o sebi.

"Preko 40 stepeni je tu kod vas? Ne smijem da se žalim na naše vreme i kišu, moram da budem srećan što sam u Londonu", našalio se Riši na početku razgovora za MONDO.

Odmah smo prešli na stvar. Novinar britanskog Bi-Bi-Sija (BBC) opisao nam je kako izgleda zabavljati se u razgovorima sa Novakom na velikoj sceni. Otkrio nam je kako se pripremao za te "diskusije".

"Ljepota razgovora sa nekim kao Novak je u tome da kada god igra napravi nešto veoma zanimljivo iz statističkog ugla. Često ga poslije mečeva pitaju o samom duelu ili turniru i tome slično. Želio sam da ga gađam statistikom. Po osmijehu se vidi da je uživao. Sviđa mi se što se ne stidi, opušten je i prihvata svoje uspjehe. Bio je to lijep način da se sa njim priča na malo drugačiji način. Pred samo finale smo odradili intervju, nabacio sam mu mnogo statistike"

"NOVAČE, PRIHVATAM!"

Izvor: Profimedia

Glavno pitanje je bilo o ponudi za posao koju je dobio od prvog reketa svijeta. Nole mu je rekao pred svima - "Hajde sa mnom po svijetu!".

"Nisam se još čuo sa ljudima iz njegovog tima. Ako bude ponude na stolu, biće primamljivo. Mada, ako traži sportskog psihologa onda može boljeg da nađe”, skromno je rekao Persad, ali smo nastavili da insistiramo da ipak ne bude skroman. Ne zove Nole u svoj tim bilo koga.

"Dobro, dobro. Evo, moj odgovor je da. Prihvatam ponudu. Volio bih da radim sa njim, da budem tu. Novak je jedan od najvećih sportista svih vremena, ne samo teniser. Bilo bi fascinantno vidjeti kako to izgleda iza kulisa. Šta ga pokreće, kako radi, razmišlja. Stekao sam utisak da je gladan uspjeha", konačno se otvorio Riši.

Njih dvojica pričali su i prije samog finala, a nažalost ne i onda kada je Nole ispisao istoriju, pa se oko terena grlio sa Goranom Ivaniševićem, slikao selfi sa jednim klincem u loži i dao reket oduševljenoj Ivanki.

"Prije finala smo napravili najavu, pričali smo o raznim temama. Iznenadilo me je to što je proveo toliko vremena praktično u divljini. Rekao mi je da je na planini imao susrete i sa vukovima i da im se mnogo divi. Oni su samotnjaci i on se tako oskeća na terenu, prihvata taj njihov duh. Što se finala tiče, volio bih da sam bio na terenu da razgovaramo. Međutim, tradicija je takva da Su Barker radi intervjue poslije muških i ženskih finala. Nisam dobio šansu. Možda se vidimo u Tokiju, pošto ću tamo raditi, a nadam se da će i on ipak zaigrati na Olimpijskim igrama".

"NOVAKA NE VOLE? NISTE U PRAVU!"

Izvor: Profimedia

Gledajući Noleta tokom mečeva izbliza, jedno je posebno primijetio.

“Đoković je moj omiljeni igrač. Veoma mi je interesantno bilo da gledam meč sa Šapovalovimu polufinalu, baš ga je testirao. Napadao je, išao je po svoje udarce, dobio i set. Onda sam pogledao Novaka koji je izgledao kao da u glavi pravi računicu i razmišlja šta treba da promijeni da bi dobio meč. Volio bih da sjednem sa njim i da saznam te detalje, cijeli taj proces, svijest, podsvijest, kako sve to izgleda iznutra.”

Dok je turnir odmicao, pomislili smo da je Novak konačno pridobio londonsku publiku. Međutim, u završnici je bilo jasno da je većina ponovo bila protiv njega.

Evo kako na to gleda britanski kolega, koji smatra da u tome nema ništa lično.

"Publika ponekad želi da pomogne, posebno ona na Centralnom terenu. Žele da budu uz igrača koji je autsajder, pošto oni nemaju toliko šansi protiv igrača kao što je Novak. Ne bih se složio sa tim da ga ne vole. Jednostavno, od njega se očekuje da stalno pobjeđuje, a publika je ta koja želi da vidi borbu, takmičenje, pravi meč. Novak će da dobije u većini slučajeva. Zato mi je fascinantan način na koji se on isključi i fokusira samo na sebe, bez obzira na to za koga ljudi sa tribina navijaju. Volim mnogo sportsku psihologiju i zato mi je zanimljiv taj aspekt. Razmišlja samo o terenu, o tome kako da udari tu lopticu. Njegova sposobnost da to napravi, taj mentalni pristup, to je nešto najbolje što smo ikada videli. Kada se takav pristup i takva mentalna snaga iskombinuje sa vještinama koje on posjeduje – onda je nepobjediv".

Pogledajte i kako je izgledao meč protiv Beretinija, u kojem se Nole izborio i sa sjajnim rivalom i sa navijačima koji su otvoreno bili protiv njega.

Nezaobilazna tema našeg razgovora bila trka za najvećeg tenisera svih vremena (G.O.A.T).

“Veoma poštujem Rodžera i Rafu, njihove karijere i način na koji su igrali tenis. Bekhend Federera je verovatno najljepši udarac u istoriji tenisa. Borbenost Nadala je na legendarnom nivou. Ipak, ono šta je Đoković uradio ga je dovelo na vrh te liste. Već na US openu bi mogao da ih prestigne po broju grend slem trofeja i to djeluje neizbježno. To mi je takođe veoma interesantno kod njega, živi u sadašnjosti. Ne razmišlja o narednom turniru ili mogućem osvajanju grend slema ili Olimpijskih igara. Fokus mu je samo na prvom sljedećem meču. Zaista je nevjerovatan”, oduševljen je Riši Persad.

Nole, Riši te čeka da ga priključiš ekipi, a već se odlično "kapirate". Cijeli svijet je video!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC