• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija stigla do jubileja - 20 olimpijskih medalja: Zbog njih smo plakali od sreće, a tek se zagrijavamo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srbija nakon osvajanja bronze Milenka Sebića ima 20 medalja kao samostalna država!

 Srbija stigla do jubileja - 20 olimpijskih medalja: Zbog njih smo plakali od sreće, a tek se zagrijavamo! Izvor: MNPress/Profimedia

Sjajne vijesti stigle su iz Tokija, ali nije u pitanju samo peta medalja..

Strelac Milenko Sebić osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. To je peta za Srbiju na ovim igrama, ali ukupno 20. otkako je samostalna država.

Na prvim Igrama na kojima je učestovavala Srbija kao samostalna država 1912. godine nije osvojena ni jedna medalja, a onda nakon što su se Srbija i Crna Gora otcijepile, Srbija na prvim Igrama u Pekingu 2008. godine dobila je tri medalje! 

Peking:

Prvu medalju Srbiji je donio Milorad Čavić i to srebrnu u plivanju u disciplini 100 metara delfin. Te godine Srbe su usrećili bronzanim odličjima vaterpolisti i Novak Đoković.

Izvor: MN PRESS

London:

Nakon istorijskih Igara usledio je London četiri godine kasnije kada je Srbija dobila i prvo zlato kao samostalna država. Najsjajnije odličje donijela je fantastična Milica Mandić u tekvondou.

Nakon zlatne Milica srebro je upucala Ivana Maksimović u streljaštvu u disciplini puška trostav 50. Ispratio je to i strelac Andrija Zlatić koji je u disciplini vazdušni pištolj 10 metara takođe osvojio srebro.

Te godine ponovo su nas obradovali i bronzani vaterpolisti!

Izvor: Profimedia

Rio de Žaneiro:

Najbolje Olimpijske igre za Srbiju desile su se u Riju, a Srbija je proslavljala čak osam medalja! Duplo više nego četiri godine ranije.

Zlatne medalje donijeli su Davor Štefanek u rvanju u disciplini grčko-rimski stil do 66 kilograma,a onda ponovo sjajni vaterpolisti koji ni te godine nisu iznevjerili Srbiju već su donijeli i sjajnije odličje nego sa prethodnih Igara.

Čak četiri srebra stigla su iz Rija! Do medalje je stigla tada 18-godišnja Tijana Bogdanović u tekvondou i oduševila naciju. A onda se radost nastavila sa Marko Tomaševićem i Milenkom Zorićem u kajaku i kanuu.

Zatim su se srebrom okitile i sjajne odbojkašice, ali i košarkaši koji se nažalost na naredne Igre nisu plasirali.

Dvije bronze obezbijedile su dame! Ivana Španović skokom u dalj. To je bila prva medalja u atletici za samostalnu Srbiju, a takođe je postavljen i novi nacionalni rekord. Uz Ivanu, odličje su donijele i maestralne košarkašice koje su na dobrom putu da nas ponovo obraduju.

Izvor: Profimedia

Tokio...

Na Olimpijskim igrama u Tokiju krenuli su odlično!

Najprije je Damir Mikec u streljaštvu donio srebro, da bi potom ponovo Tijana Bogdanović oduševila bronzanim odličjem.

Potom smo dobili i novo zlato i to ponovo od Milice Mandić koja je po drugi put zasijala najsjajnijom medaljom i tako postala jedina Srpkinja koja je osvojila dva zlata na Olimpijskim igrama.

Nisu stali sa tim! Basketaši su željeli zlato, ali ipak dobili su bronzu. Medalja je medalja, Srbija je svakako ponosna na njih,a ponosna je i na petu medalju koju je donuo Milenko Sebić u streljaštvu, ukupno 20. za Srbiju!

Novak Đoković je istinski htio odličje, međutim nije uspio, ali ima Srbija još kandidata! Ako se uzmu u obzir sve prethodne igre vidjećemo da su najjuspješniji bili vaterpolisti koji su konstatno donosili medalje, pa tako možemo da se nadamo da nas neće iznevjeriti ni ovoga puta.

Strelci su opravdali očekivanja, a sada čekamo i dame, košarkašice i odbojkašice koje su ranije takođe donosile odličja.

(MONDO)

Možda će vas zanimati




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC