• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tako je, carice! Srbija u četvrtfinalu Evropskog prvenstva: Moćno protiv Mađarske, još tri pobjede do zlata!

Autor Dragan Šutvić

Ubjedljiva pobjeda Srbije, nisu dale šansu protivnicama! Još tri pobjede do zlata!

 odbojkašice evropsko prvenstvo srbija mađarska 3 0 Izvor: MN PRESS

Srbija je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva!

Ženska odbojkaška reprezentacija potvrdila je dominaciju pošto je pobijedila i u šestoj utakmici na EP, peti put maksimalnim rezultatom u tri seta. Nisu  Mađarice napravile naročito veliki problem, pa su Srpkinje na tri pobjede od zlata, a prvi protivnik je Francuska već u srijedu.

SRBIJA - MAĐARSKA 3:0 (25:20, 25:19, 25:17)

Možda će vas zanimati

Oko 7.000 navijača u "Areni" uživalo je u vrlo dobrom izdanju srpskih odbojkašica koje su već u prvom setu pokazale da su došle po pobjedu, ali su nepotrebno zakomplikovale u finišu meča.

Od 18:6 stigle su do 25:20, a nervoze je bilo i u drugom setu kada je Zoran Terzić bio izuzetno nezadovoljan odlukom sudija, dok su u trećem setu Mađarice možda pružile i najbolji otpor - da bi u finišu ostale bez snage, možda i jer su svjesne da su predaleko od iznenađenja.

Najefikasnija u srpskim redovima bila je naravno Tijana Bošković sa 17 poena, dok je još jedino Bianka Buša bila dvocifrena sa 10, a kapitenka Maja Ognjenović tražila je veću energiju od svojih saigračica.

Čeka se srijeda i duel sa Francuskinjama u Beogradu, a Srbija ih je već pobijedila u grupnoj fazi (3:0).

- TREĆI SET -

Djeluje da će Mađarice u ovom setu dati sve od sebe, dugi poeni se igraju, ali Srbija ima Maju Ognjenović i to je velika prednost u takvim situacijama - vodi Srbija opet 10:5, kao u prošlom setu. Nisu srpske odbojkašice daleko od pobjede, vode 17:10 i sve bliže su četvrtfinalu.

Još samo pet poena do pobjede, 20:15!

Tako je, Srbija je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, dobijen je treći set 25:17.

- DRUGI SET -

I dalje traje opuštanje srpskih odbojkašica, serija Mađarica od tri vezana poena, ali ne dozvoljavaju Srpkinje da odmaknu, izjednačili su na 6:6 i sada se čeka podizanje ritma... Mina Popović sjajno servira i ne pomaže Mađaricama ni tajm-aut, tako da Srbija polako uspostavlja kontrolu i ima dovoljnu prednost. Vodi Srbija 15:10, samo sada ne bi trebalo da dođe do opuštanja kao u prvom setu kada su nepotrebno ostavili rivalke u životu.

Mala drama u Areni, iznervirao se Zoran Terzić zbog greške poslije video-provjere, ali djeluje da je želio da podigne "borbenu gotovost" kod srpskih odbojkašica koje vode 22:16 u završnici.

Tijana potvrđuje osvajanje i drugog seta, 25:19 za Srbiju. Još set do četvrtfinala...

Izvor: MN PRESS

- PRVI SET -

Vrlo dobar početak srpskih odbojkašica, nosi ih atmosfera u Areni, tako da od starta imaju prednost i kontrolišu sva dešavanja, pa su već na pet poena razlike (10:5) i djeluje da ćo nastaviti u tom ritmu. Muči ih malo njihov taktički servis, ali igraju dobro... Morao je na 12:5 da pozove i drugi tajm-aut selektor Mađarske.

Nastavljaju srpske odbojkašice u istom ritmu, malo se zbunio zapisnički sto, pa Srbija vodi 18:6 i nadomak je osvajanja prvog seta, ništa ne mogu rivalke.

Na kraju prvog seta 25:20 za srpskeodbojkašice, moglo je i ubjedljivije od ovoga.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC