• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da li će sada hapsiti navijače Zvezde? Stavljamo tačku!" Oglasili se Pazarci nakon istupanja: Donijeli smo pravu odluku

Autor Dragan Šutvić

Prva poruka kluba nakon povlačenja: "Nećemo da Novi Pazar, Sandžak i Bošnjake dovodimo u neprijatnu situaciju", rekao je član upravnog odbora kluba.

 rukomet novi pazar istupio iz lige srbije  Izvor: Facebook/Printscreen/RK Novi Pazar - Zvanicna stranica

Rukometni klub Novi Pazar definitivno je istupio iz lige.

Pazarci su bili ljuti poslije gostovanja Crvenoj zvezdi na kojem su navijači domaćih istakli transparent o "poturicama", uz skandiranja o Ratku Mladiću.

Možda će vas zanimati

U takvoj situaciji, u Pazaru su definitivno odlučili da se više ne takmiče u Arkus ligi, a član Upravnog odbora kluba Husein Memić je objasnio tu odluku.

"Nažalost, stavljamo tačku. Dugoročno, to je prava odluka. Da ne prepričavam sada šta se desilo. Pošto drugi ne žele da riješe problem, mi nećemo da Novi Pazar, Sandžak i Bošnjake dovodimo u neprijatnu situaciju. Želimo da se stvari viđene u BG nikada više ne ponove. Mnogi će žaliti, u pitanju je istorija duga 55 godina, ali ne želimo da izlažemo ljude ovakvoj atmosferi", rekao je on.

“Mi smo taj čin osudili, a reći ću da je tada bilo uhapšeno 25 navijača Novog Pazara, od kojih je 13 pušteno, dok je 12 procesuirano. Neki su u zatvoru bili i po šest mjeseci. Da vidimo da li će sada biti uhapšen ijedan navijač Crvene zvezde koji je nacionalistički vrijeđao moj narod, kao i oni koji su napisali i unijeli uvredljiv transparent". 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC