• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rus je car! Prijavio dubl da bi njegov prijatelj zaigrao na grend slemu

Autor Haris Krhalić

Od njega se očekuje da u singlu napadne najveće domete, ali on nema problem da zaigra i u dubl konkurenciji.

 Rubljov prijavio dubl kako bi njegov prijatelj zaigrao na grend slemu Izvor: Profimedia/Belga Photo/David Pintens

Andrej Rubljov je trenutno peti teniser svijeta i biće jedan od igrača koji spada u krug igrača koji će "pucati" na veliki rezultat na Australijan openu početkom 2022. godine.

Ipak, ruski teniser je prije svega veliki prijatelj, pošto će učiniti uslugu kolegi i sa njim nastupiti i u dubl konkurenciji!

Možda će vas zanimati

Kada singl igrači dostignu visok plasman na ATP listi, oni rijetko nastupaju na takmičenjima u dubl, naročito ne na grend slemovima, gdje je uvijek fokus maksimalan i gdje se igra na tri dobijena seta.

Ali Andrej Rubljov nije običan teniser. Svi su bili iznenađeni kada su na spisku učesnika u dubl konkurenciji vidjeli da će 24-godišnji Rus igrati u paru sa Ukrajincem Denisom Molčanovom.

"Znam Denisa jako dugo. Desilo se da on na grend slem turnir u dublu može da ode samo ako mu je partner neko ko ima visok renking. Bilo mu je jako važno da učestvuje na grend slemu, pričao sam sa njim o tome jako dugo", rekao je Rubljov za "RTF".

Molčanov nikada nije napravio veliku u karijeru. Najbolji plasman u singlu mu je bilo 165. mjesto, a u dublu je trenutno 93. na svijetu, pa ne bi učestvovao u Melburnu da mu Rubljov nije izašao u susret.

Ovaj Ukrajinac nikada nije prošao u glavni žrijeb singla na nekom grend slemu, a u dublu mu je najbolji rezultat drugo kolo. Možda sada sa velikodušnim Rubljovom uspije da ostvari rezultat karijere...

Inače, Rubljov je osvajač ATP kupa, Dejvis kupa i zlatne olimpijske medalje u miks dublu (sa Anastasijom Pavljučenkovom), osvojivši sve to u 2021. godini.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC