• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjajna vijest za tvorce srpskih šampiona: Nacionalne penzije i za trenere sportskih heroja!

Autor Dragan Šutvić

Božidar Maljković saopštio veliku vijest za one koji stvaraju srpske pobednike!

 srpski treneri dobijaju nacionalne penzije  Izvor: rts/printscreen

Na svečanosti u Domu Narodne skupštine, predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković saopštio je sjajnu vijest - nacionalne penzije će ubuduće primati i treneri srpskih osvajača medalja na najvećim takmičenjima.

"Olimpijski komitet Srbije predložio je, a predsjednik Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije su prihvatili naš prijedlog da se trenerima nacionalna priznanja dodjeljuju u vidu doživotnih mjesečnih novčanih primanja", saopštio je Maljković i dobio aplauz.

"Lično smatram da je ovo pravi pokazatelj kako se kompletan sistem sporta može strateški podići na nivo kada postoji razumijevanje države da se implementiraju dobre ideje kroz odnos međusobnog povjerenja i razumijevanja. Ovako smo svi zajedno najboljim stvaraocima vrhunskog spotskog rezultata obezbijedili finansijski mir i sigurnost neophodnu za stvaranje noih šampiona. Zato se još jednom i u svoje lično ime i u ime Olimpijskog komiteta Srbije zahvaljujem vladi i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na razumijevanju sportista i sportskih stručnjaka", dodao je Maljković.

Do ove odluke su nacionalno priznanje dobijali samo sportisti, ali ne i treneri, kojima su pripadale nagrade. Sada će i stručnjaci - tvorci titula i medalja, biti nagrađeni za uspjehe u pojedinačnim i ekipnim sportovima u olimpijskim disciplinama na Olimpijskim igrama, svjetskim i evropskim prvenstvima... Pravo na nacionalno priznanje, odnosno penziju, dobijaju poslije 40. godine života. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC