• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija igra protiv Hrvatske - ovo je meč generacije: "Orlovi nisu slavili 10 godina, a sad mogu da izbace "kauboje"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ispit generacije koju vodi Toni Đerona. Evo ko nije spreman u oba tima...

 Srbija-Hrvatska-rukomet-uzivo-prenos-RTS-livestream Izvor: MN PRESS

Srbija i Hrvatska sastaju se u drugom kolu Evropskog prvenstva u rukometu u Segedinu, a po mnogo čemu je ova utakmica možda i najvažniji ispit generacije selektora Tonija Đerone!

"Orlovi" igraju odlično od dolaska Španca, briljantno su počeli turnir i savladali Ukrajinu (31:23), a pobjedom protiv Hrvatske obezbijedili bi prolaz u narednu fazu. Zato će sve oči biti uprte večeras u Segedin gdje se od 20.30 igra derbi kola, a koji uvijek nosi i posebnu dozu naboja, ne samo takmičarski značaj.

Hrvati su pod pritiskom, korona virus im je napravio velike probleme, a to se najbolje vidjelo na startu turnira protiv Francuske (27:22), pa je jasno da moraju da poprave utisak.

Rezultati iz prethodnih godina i tradicija su na strani "kauboja". Posljednji susret odigran je prije dvije godine, kada su slavili 24:21, dok je Srbija posljednju pobjedu ostvarila prije punih deset godina. Tada su na Evropskom prvenstvu u Beogradu slavili 26:22 i ušli u finale gdje su Srbe kasnije pobijedili Danci.

Ali, ovo je neka druga Srbija. Od dolaska Đerone su u nevjerovatnom nisu rezultata i zapravo neporaženi su od januara 2020, kada ih je savladala Crna Gora 22:21, što je fantastičan znak.

Hrvatska će i dalje biti bez Domagoja Duvnjaka i Marka Mamića, otpali su još Leon Šušnja i Lovro Mihić zbog korona virusa, dok je David Mandić suspendovan, pa je tako Hrvoje Horvat na pravim mukama. Odmah je pozvao Marina Jelinića umjesto njega, dok je dobra vijest za njega i što se Luka Cindrić oporavio i biće na raspolaganju.

Što se tiče Srbije, nama su se na dan utakmice sa Ukrajinom pridružili Vanja Ilić i Danilo Radović, ali na žalost neće biti Ilije Abutovića, Nemanje Ilića i Dejana Milosavljeva.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC