• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokovića čeka trogodišnja zabrana ulaska u Australiju! Ministarka se oglasila - da li ovo pomaže Novaku?

Autor Dragan Šutvić

Novaka Đokovića uz deportaciju čeka trogodišnja zabrana. O tome je pričala ministarka unutrašnjih poslova Karen Endrjuz.

 novak đoković neće moći da uđe tri godine u australiju Izvor: YouTube/ABC News (Australia)/MN Press

Novak Đoković je deportovan iz Australije. Nije uspio da pobijedi na sudu po drugi put, tako da neće biti dio ovosezonskog Australijan opena.

Veliki problemi postojali su od momenta kada je srpski igrač došao u Melburn. Sve to su tamošnji političari iskoristili za svoje igrarije i za dobijanje političkih poena.

Možda će vas zanimati

Na televiziji "Sanrajz" je gostovala ministarka unutrašnjih poslova Karen Endrjuz, a novinar koji je vodio intervju je bio prilično oštar. Direktno je pitao - zašto je Novaku dozvoljeno da dođe uopšte ako su znali da nije vakcinisan?

"Uvijek smo djelovali u najboljem interesu Australijanaca. Shvatamo da postoji zbunjenost oko dobijanja vize, ali ti to ne daje automatsko pravo da uđeš, već postoje dodatna pravila. Nemam problem sa procesom apliciranja za vizu, već postoje dodatna pravila za sam ulazak u državu. To je bio problem", rekla je Karen.

Ovako je Đoković deportovan:

Ponovo je uslijedilo oštro pitanje - kako je Srbin dobio medicinsko izuzeće i ko je onda tu kriv?

"Nije mu to dala Federalna vlada, već teniski savez Australije i država Viktorija. Nije sada pametno pričati o tome čija je krivica, ali mu Federalna vlada nije dala dozvolu. Postojalo je mnogo problema oko njegovog dolaska, neću se ponavljati, ali naš stav je bio jasan i zbog toga imamo dosta vakcinisanih i dobar ekonomski oporavak"

Prema pravilima o deportaciji Novaka sada čeka trogodišnja zabrana ulaska u Australiju. Međutim, ministarka je najavila da bi to moglo da se riješi.

"Kazna od tri godine postoji, ali može da se riješi u budućnosti. To je hipotetička stvar i vezana je za budućnost", zaključila je Karen Endrjuz.

Više vijesti o Novaku Đokoviću

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC