• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da si silovatelj djevojčica, imao bi sve vize: Poruka Novaku Đokoviću od Vedrane Rudan pogađa u centar!

Autor Dragan Šutvić

Hrvatska književnica napisala oštar tekst o deportaciji Novaka Đokovića iz Australije.

 vedrana rudan o novaku đokoviću Izvor: ATA Images/Antonio Ahel/Profimedia

Novak Đoković u nedjelju je skandalozno protjeran iz Australije zbog "verbalnog delikta", a nakon što je prinudno odveden na aerodrom i poslat u Dubai, cijeli svijet prati njegov let i komentariše taj skandal.

Komentar situacije u kojoj se našao srpski as dala je hrvatska književnica Vedrana Rudan, koja je na svom blogu objavila tekst "Komonvelt Australija", u kojem je žestoko kritikovala odluku tamošnjih vlasti da deportuju Novaka.

Otkrila je šta joj smeta u toj priči, pitala zašto se niko nije bavio slučajem Rafaela Nadala i poslala pitanje o članu kraljevske porodice, koji bi vjerovatno bez problema mogao da uđe u tu zemlju, bez obzira na tužbu protiv njega za seksualno zlostavljanje maloletnica.

Možda će vas zanimati

Pročitajte tekst Vedrane Rudan:

"Ne znam šta se, dok ovo pišem, dešava Đokoviću u leglu demokratije. Je li u pritvoru, zatvoru, obješen, pušten, otjeran, popljuvan ili samo s lisicama na rukama ubačen u avion?

Zašto sam na strani Đokovića iako sam luda vakserica? Ne razumijem se u tenis, moja jedina veza s tenisom je Nikola Pilić naš dragi dugogodišnji kućni prijatelj. Ali Nikola, Niki Pilić je uvijek bio nešto više od tenisa. Ja odmjerenijeg, poštenijeg, plemenitijeg i časnijeg čovjeka u životu vidjela nisam. Danas mi je rekao: 'Dali su mu vizu, oduzeli su mu vizu. Tretiraju ga kao kriminalca. Sve je to politička farsa.'

Šta meni smeta u ovoj priči? Najprije činjenice. Je li se Đoković vakcinisao dva puta? Nije. Je li Commonwealth of Australia insistirala da niko u to leglo demokratije ne smije kročiti nogom ako nije dva puta vakcinisan 'određenim cjepivom'? Jeste. Je li Komonvelt Australija sama sebi skočila u usta i pustila Đokovića u krilo svoje iako nije poštovao ono u što se Komonvelt zaklinje otkako su nam Kinezi ili dragi bog uvalili koronu? Jeste.

Je li isti Komonvelt Australija progledao kroz prste Nadalu iako ni on nije poštovao zadana pravila? Jest. Ko o tome govori? Nije to isto? Ista je to priča. Radi se o principu. Kad neka zemlja sebe drži leglom demokratije onda ni Nadal ne bi smio biti izuzetak, ma koliko ne bio 'Balkanac'.

Izvor: Profimedia

Zašto naglašavam da se Australija zove Commonwealth of Australia? Važno je. Šefica toga nečega što trenutno urla o demokratiji i poštovanju zakona je Elizabeta Druga. Ta gospođa, neki je nazivaju najmoćnijom ženom na svijetu, ima sina Endrjua koji je već jako dugo najpoznatiji svjetski silovatelj maloletnica.

Jesu li se ikad šefovi Australije oglasili na tu temu? Princ Endrju, umjesto da svoje dane provodi na robiji u tamnici sa sebi sličnima, sjedi u dvorcu i čeka Australijan Open. Ludi engleski premijer Džonson nedavno je svoj brlog uredio lovom koju mu je poklonio tamošnji tajkun. Pitanje svih pitanja glasi, je li se Džonson ponaša poput 'Balkanca' ili se mi 'Balkanci', kad smo najgori, ponašamo poput Džonsona?

Mislite da ova dvojica propalica nemaju nikakve veze s Đokovićem? Imaju, imaju.

Izvor: YouTube/Printscreen/M de L

Za zapadnjake je Đoković divljak kome treba pokazati šta je demokratija. Lopini i silovatelju ništa ne treba ni pokazati ni dokazati. Oni vrlo dobro znaju da između njihove demokratije i fašizma razlike nema.

Đokoviću, da si princ, silovatelj djevojčica, premijer kriminalac ili premijer koji se preko leša sportista bori za novi mandat svi bi ti putevi bili otvoreni, sve bi ti vize bile valjane. Ovako…Ovako si samo simbol onih, nisu malobrojni, koji shvataju da se svijet deli na "divlje balkance" i "civilizovane" kriminalce", napisala je hrvatska književnica Vedrana Rudan.

Više vijesti o Novaku Đokoviću

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC