• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković je žrtvovao trofeje za svoj princip! Britanac žestoko brani Srbina: Australijske vlasti su se obrukale!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poslije presude australijskog suda se oglasio i poznati britanski voditelj Mark Dolan koji je stao na stranu Novaka Đokovića. Žustro ga je branio...

 mark dolan hvali novaka đokovića Izvor: Twitter/GB News/screenshot/Profimedia

Novak Đoković će morati da sačeka neku drugu priliku za 21. grend slem trofej. Trebalo je da se bori za pehar na Australijan openu, ali mu to nije dozvoljeno.

Poslije odluke suda Novak je deportovan iz Melburna, a već je stigao u Beograd. Njegova odluka oko prvog turnira u novoj sezoni se i dalje čeka, a za to vrijeme je u njegovu odbranu stao i jedan Britanac.

Možda će vas zanimati

Voditelj Mark Dolan je na britanskoj televiziji "GB news" imao oštre riječi za vlasti u Australiji. Bez dlake na jeziku je pričao o tome što su srpskog igrača protjerali iz zemlje samo zato što se nije vakcinisao.

"Za neke je sada heroj. Za jedne na teniskom terenu zbog toliko uspjeha koji je ostvario. Za druge je junak zbog bitke za autonomiju sopstvenog tijela", počeo je Dolan.

Novak Đoković u Beogradu:

Koliko tamošnje vlasti imaju uspjeha u borbi sa koronom najbolje govore njegove riječi.

"U većem dijelu Australije je proglašen policijski čas i oni koji nisu vakcinisani su tamo tretirani kao drugorazredni građani i kao inferiorna ljudska bića koja treba kazniti, a neki su dobili i otkaz. Predsjednik Francuske Emanuel Makron je rekao da oni koji nisu vakcinisani nisu građani. Istorija će vam reći da podjela među društvom i drugačiji tretman može da dovede do mračnog mjesta."

"AKO NE POBIJEDIŠ NOVAKA, NIŠTA NISI OSVOJIO"

Izvor: Profimedia

Navijači su već počeli da traže povraćaj novca za prvi grend slem sezone, jer su karte unaprijed kupili sa željom da gledaju jednog od najboljeg igrača svih vremena kako se bori za novi trofej.

"Australijan open će biti gori zbog Novakovog izostanka i biće prazna pobjeda za onu vakcinisanu zvijezdu koja osvoji trofej. U svijetu muškog tenisa je stanje takvo da ako niste pobijedili Đokovića, onda ništa niste osvojili."

Dolan je oduševljen potezima srpskog igrača.

"Novak ovo nije morao da uradi, izgubiće novac, sponzorstva, neće doći do 10. titule u Melburnu, to može da utiče na njegovu karijeru u ukupnom broju titula. Međutim, njegovi potezi su za divljenje. Žrtvovao je trofeje za svoj princip. Ponašanje vlasti u Australiji je bruka i sramota. Australijanci su opsjednuti svojom politikom nulte tolerancije, zemlja je 'zaključavana' periodično tokom dvije godine. Brojke zaraženih rastu iz dana u dan, korona im je stigla na prag. Ako vas zanima rezultat - kovid 40, australijska vlada nula."

NOVAK DOBIO, GEM, SET I MEČ!

Izvor: Profimedia

Naglasio je da nema ništa protiv vakcinacije i da ljudi treba da se vakcinišu.

"Vakcina je fantastična stvar za sprečavanje teških posljedica od korone i svi koji imaju dodatni rizik zbog nekih drugih bolesti bi bili ludi da se ne vakcinišu. Međutim, to mora da bude stvar lične odluke. Ideja da Novak Đoković, jedan od najspremnijih i najuspješnijih sportista na svijetu može da bude prijetnja za javno zdravlje Australije je u najboljem slučaju nategnuta."

Na kraju je poentirao teniskim žargonom.

"Ja kažem da je ovaj hrabri teniski as odlično odservirao, sjajno je smečovao i dobio je gem, set i meč", zaključio je Mark Dolan.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC