• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpijski šampion umro od korone: Zakasnio sa vakcinom, pa preminuo u bolnici!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Čovjek čiju su karijeru obilježile brojne medalje sa velikih takmičenja nije uspi da pobijedi koronu.

 Preminuo-Silvester-Colanji-olimpijski-sampion Izvor: Instagram/pritnscreen/csollanyszilveszter

Nekadašnji olimpijski šampion Silvester Čolanji (51) preminuo je u bolnici u Budimpešti od posljedica korona virusa. Mađarski gimnastičar osvojio je u Sidneju zlatnu medalju na karikama, nakon što je četiri godine ranije u Atlanti bio srebrni u istoj disciplini.

Velikoj karijeri dodao je i svjetsko zlato 2002. godine u istoj disciplini, a i nakon penzionisanja ostao je u sportu i radio je kao trener u školama gimnastike u Mađarskoj, Austriji i na Islandu.

Silvester je osjetio simptome korona virusa, ubrzo je prebačen u bolnicu i stavljen na respirator, a nakon višenedjeljne borbe nije uspio da pobijedi virus.

Po informacijama koje stižu iz Mađarske, Čolanji je bio protivnik vakcinacije i često je na društvenim mrežama dijelio stavove ljudi koji ne žele da se vakcinišu. Ipak, on je primio vakcinu kako bi mogao da nastavi trenersku karijeru, ali je bilo prekasno...

Ovo je Silvester Čolanji, osvajač dvije olimpijske i šest medalja na svjetskim prvenstvima:

Silvester je vakcinu dobio tek krajem prethodne godine, pa nije stvoreno dovoljno antitela da bi se on izborio protiv korone. Zbog toga je samo nekoliko dana kasnije bio pozitivan, a uslijedila je borba protiv virusa tokom koje je završio i na respiratoru.

Nekadašnji mađarski gimnastičar i jedan od najboljih svih vremena u svojoj disciplini preminuo je u bolnici u Budimpešti, gdje je i bio hospitalizovan posljednjih nedjelja.

Silvester Čolanji je u bogatoj karijeri dva puta bio najbolji sportista Mađarske, imao je dvije medalje sa Olimpijskih igara (zlato i srebro) i šest medalja sa svjetskih prvenstava (zlatnu i pet srebrnih). Takođe, bio je višestruki osvajač medalja na Evropskom prvenstvu, a od njega se porukom na društvenim mrežama oprostio i premijer Mađarske Viktor Orban.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC