• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak je Dar Vejder, svijet misli da je loš momak: Slavni teniser pričao o Srbinu, pa priznao - Svi vole Federera!

Autor Dragan Šutvić

Džon Mekinro se ponovo dotakao budućnosti tenisa.

 novak đoković dart vejder  Izvor: Profimedia/Twitter/@Based__UK/Printscreen

Australijan open je ušao u samu završnicu i uskoro ćemo saznati osvajače prvog grend slema u svim konkurencijama. U muškom singlu će Mateo Beretini i Stefanos Cicipas pokušati da zaustave Rafaela Nadala i Danila Medvedeva i tako sačuvaju rekorde Novaka Đokovića.

Za to vrijeme, u muškom dublu će igrati Nik Kirjos, a o svima njima govorio je i legendarni Džon Mekinro.

Možda će vas zanimati

U završnici muškog dubla će se igrati sveaustralijsko finale, poslije odličnih partija Kirjosa i Tanasija Kokinakisa, a Mekinro je prvo govorio o kontroverznom teniseru.

"Nadam se da će Nik iskoristiti iskustvo u dublu na sličan način na koji sam ja to radio. Osjećam da dubl može da vas napravi boljim igračem u singlu. Nema dileme da je on taj koji zadovoljava publiku. Volio bih da vidim taj napor kod Nika na terenu češće i u singlu", kaže Mekinro.

On se potom osvrnuo na to da je tenisu potrebno više različitih ličnosti među igračima, a u primjeru je spomenuo i Novaka Đokovića.

"Morate da imate dubinski interes za nekoga. Možda neki misle da je on loš momak, neki ljudi vjeruju da je Đoković Dart Vejder. Svi vole Rodžera Federera. To nije kao u timskim sportovima gdje navijate za svoj grad ili zemlju, tako da ova ideja izražavanja sebe i pokazivanja ličnosti je veoma važna", dodao je Mekinro, što je zanimljivo jer se Đoković na mastersu u Parizu 2012. za Noć vještica na jednom meču pojavio baš sa maskom Darta Vejdera, lika iz serijala filmova Ratovi zvijezda.

Slavni Amerikanac kaže da su tenisu potrebne nove ličnosti, kada članovi "velike trojke" završe karijere.

"Ono što su oni uradili je nešto sa druge planete. Svaki je uzeo 20 slemova. Ja sam mislio, uzeo sam sedam, to je jako dobro. Sada mi ne djeluje tako dobro. To je zadivljujuće. Gledamo ove legende kako igraju u isto vrijeme i rade stvari koje su apsolutno nevjerovatne, ali istovremeno, mislim da je tenisu potrebno da vidi i neke druge momke, jer su oni budućnost. Ova trojica neće igrati vječno i očajnički su nam potrebna nova lica", zaključio je Mekinro.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC