• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Palička branio i zabijao golove! Švedska preko Francuske do finala EURA!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

U finalu Evropskog prvenstva igraće dve selekcije koji su bile u grupi sa BIH!

 EURO rukomet Švedska - Francuska 34-33 Izvor: Twitter/EHFEURO

Španija i Švedska igraće u nedjelju od 18.00 časova u Budimpešti finale Evropskog prvenstva!

Selekcija Španije do finala je stigla pobjedom protiv svjetskog prvaka, Danske, a potom je Švedska izborila plasman u finale eliminacijom olimpijskog šampiona – Francuske.

Predvođena sjajnim Jimom Gotrfidsonom reprezentacija Švedske pobijedila je Francuze rezultatom  34:33, za koji je više nego zaslužan maestralni Andreas Palička.

Golman švedske selekcije odlično je branio, ali i zabijao, pa je sa tri gola čak bio najbolji strijelac svoje selekcije nakon prvih 30 minuta.

Nakon tog prvog poluvremena bilo je 17:14 za Šveđane, koji su iskoristili period od pet minuta bez pogotka Francuske da naprave seriju 4:0 i povedu, a onda sa tri vezana gola Gotfridsona došli do tri razlike pred odmor.

Već u 34. minutu bilo je "plus 5", ali je u nastavku proradio mladi Ajmerik Min, a uz podršku Dilana Naija „vukao“ je Francusku koja je polako smanjivala razliku.

Ni crveni karton za kapitena Ludovika Porta nije ih omeo, pa su „trikolori“ smanjili na samo gol zaostatka, međutim, ni Šveđani nisu odustajali, a prava drama je tek slijedila.

Gotfridson je minut prije kraja povisio na 34:32, Palička je odbranio šut Fabregasa i činilo se da je Švedska već u finalu, međutim Min je smanjio na 34:33, a Pelas pogriješio u napadu i „trikolori“ su jurnuli u napad za izjednačenje.

Lopta je stigla na crtu do Fabregasa, ali njegov šut pet sekundi prije kraja brani Palička (12 odbrana, 3 gola), apsolutni heroj Švedske, iako je Gotfridson (9 golova) proglašen za igrača utakmice.

Francuzi su tako ostali bez drugog finala velikih takmičenja u samo šest mjeseci, nakon osvajanja olimpijskog zlata, dok će Švedska pokušati da se domogne svog prvog evropskog zlata poslije tačno 20 godina.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC