• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zverev nakon "udaranja sudije" koristi Novakove metode: Priznao da ga je još sramota, pa objasnio šta radi da se smiri

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković je otvoreno govorio da mu meditacija pomaže da izbaci stres.

 Zverev-meditira-kao-Djokovic Izvor: Profimedia

Aleksander Zverev šokirao je sve kada je prije mjesec dana na turniru u Akapulku reketom udarao po stolici na kojoj je sjedio glavni sudija, a nije dugo trebalo organizatorima prije nego što su ga diskvalifikovali.

Ubrzo se oglasio ATP i novčano kaznio Nijemca, oduzeti su mu i bodovi sa turnira u Meksiku, dok mu je nakon novog zasjedanja dozvoljeno da se opet takmiči i da nastupi na Indijan Velsu gdje će imati "otvoren žrijeb". Ipak, najmanji prekršaj u narednih godinu dana pretvoriće se u rigoroznu kaznu...

Zverev sada zna da mu prijeti suspenzija iz tenisa na osam nedjelja i odlučio je da promijeni ponašanje, pa je pred početak turneje u SAD poručio da je počeo da primjenjuje i metode Novaka Đokovića.

Želi da izbaci "bijes iz sebe", tako da je možda kontaktirao i Srbina, koji mu je najbolji prijatelj na ATP turu.

"Počeo sam i da meditiram. Postoje stresne situacije u svačijem životu kada se ovakve stvari dešavaju. Nisam prvi i sigurno neću biti ni posljednji koji radi nešto loše na terenu. Znam kakav sam i ovo se neće odraziti na mene. Prethodnog dana sam igrao do pet ujutru, istog dana kada sam morao da igram i dubl. Ja dajem sve na terenu, vjerujem da bi se mnogo top igrača pojavilo na terenu u dublu i ako bi izgubili, ne bi im teško palo. Nikada ne bih fizički povrijedio bilo koga", poručio je treći teniser svijeta na konferenciji za medije.

Zbog incidenta u Akapulku pojavili su se apeli da ga diskvalifikuju za grend slemova, međutim ATP mu je "progledao kroz prste" i to će Zverev znati da cijeni.

"I dalje me je sramota. Nije mi nimalo prijatno kada se pojavim u svlačionici, osjećaj nije nimalo lijep. Ipak, svi mi pravimo greške. I ja sam ljudsko biće i garantujem vam da se nikada u životu neću više ponašati ovako. To je definitivno bio najgori trenutak u mom životu", rekao je Zverev.

Nijemac je poručio da "ako to ponovo uradi ništa nije naučio", ali da je zaslužio drugu šansu. Opet, ako to ponovi - poručuje da se neće pobuniti zbog kazne.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC