• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Taekvondo savez BiH demantovao Branislava Njegovana: "Viza nikom nije odbijena, Katarina Krajišnik je članica TS FBiH"!

Autor Haris Krhalić

Taekvondo savez je demantovao Branislava Njegovana.

 taekvondo Izvor: Promo/Taekwondo savez BiH

Taekvondo savez Bosne i Hercegovine, Izvršni odbor za WT - olimpijski taekvondo sport, objavio je demant na izjavu predsjednika Taekvondo saveza RS i člana predsjedništva Taekvondo Saveza BiH Branislava Njegovana, te obavijestio cjelokupnu javnost da je do neizdavanja viza za članove taekvondo reprezentacije Bosne i Hercegovine došlo zbog novonastale situacije u Ukrajini, o čemu je savez i obavješten od strane organizatora.

"Predsjednik taekvondo saveza RS, i član predsjedništva Taekvondo saveza BiH Branislav Njegovan kazao je u javnim istupima da vize nisu dobili samo članovi reprezentacije koji dolaze iz jednog bh. entiteta, što nije istina", navodi se u sapštenju TS BiH.

U zvaničnom odgovoru Ambasade Velike Britanije, navedeno je da se vize za Katarinu Kraišnik i Zoranu Sandić nalaze u proceduri izdavanja, te da nisu odbijene.

"Katarina Kraišnik je članica Taekvondo kluba Novi Grad Sarajevo i članica Taekvondo saveza Federacije BiH, te ni na koji način nije povezana sa Taekvondo savezom RS", ističu iz TS BiH.

Predsjednik TS FBiH i Član predsjedništva TS BiH Samir Šarić naglašava da viza nikome nije odbijena, već su iste u proceduri izdavanja.

"Predstavnici olimpijskog Taekvondoa iz TS BiH potreseni su činjenicom da vize nisu stigle na vrijeme, te su na sve načine pokušavali doći do istih. TS BiH izražava žaljenje što se sport i djeca zloupotrebljavaju u političke svrhe, te što se medijski prostor koristi za plasiranje netačnih informacija. TS BiH godinama gradi imidž kredibilnog saveza koji je prepoznat kao jedan od najorganizovanijih među svim sportovima, te nam ovakvi istupi štete ugledu i nisu dosljedni razine na kojoj se savez nalazi", istakao je Šarić.

Članovi reprezentacije BiH Petra Ždero i Dinko Šegedin, osim državljanstva BiH, posjeduju i državljanstvo Republike Hrvatske, pa im za ulazak u Veliku Britaniju nije potrebna viza, te savez nije imao potrebe aplicirati za iste.

Nedžad Husić i trener reprezentacije Haris Husić dobili su vize a napominjemo da je trener Haris Husić svoju vizu morao u ponedjeljak uzeti u Beogradu, da bi u utorak stigao na let iz Splita.

S obzirom da Zorana Sandić putuje u četvrtak (19.05.2022), još uvijek postoji mogućnost da se njena viza preuzme u toku dana prije ulaska u BiH, što se desilo u slučaju trenera Harisa Husića.

"Izražavamo nadu da će najbolji predstavnici taekvondo sporta iz Bosne i Hercegovine nastupiti na Evropskom prvenstvu i ostvariti vrhunske rezultate", zaključuje se u saopštenju TS BiH.

(TS BiH/Mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC