• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok ispovijest slavnog sportiste - Prodali su me kao roba! Ubili mi oca pa me tjerali da budem sluga!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Legendarni Mohamed Farah je u dokumentarcu o sebi otkrio pravu istinu - kako je stigao u Ujedinjeno Kraljevstvo i kroz kakav pakao je prolazio kao dijete odvojeno od roditelja.

 Ispovijest Mohameda Faraha Izvor: Youtube/BBC/Printscreen

Nevjerovatno otkriće stiže iz Velike Britanije! Legendarni atletičar Mo Farah nije više mogao da ćuti - otkrio je da je u tu zemlju ilegalno stigao kao dijete, da je bio praktično prodat kao rob i da je bio natjeran da radi kao kućni sluga!

Britanska olimpijska zvijezda ispričala je i da je po dolasku u zemlju dobio ime Mo Farah i da to zapravo nije njegovo pravo ime!

Možda će vas zanimati

Kako je prenio "BBC", Mo Farah je dobio to ime od ljudi koji su ga doveli uz Ujedinjeno Kraljevstvo iz Džibutija. Njegovo pravo ime je Husein Abdi Kahin.

On je bio dovezen avionom iz ove istočnoafričke zemlje kada je imao devet godina, a dovela ga je žena koju nikada prije nije upoznao. Bio je natjeran da potom vodi računa o djeci iz neke druge porodice.

"Godinama sam ovo blokirao. Ali to možete da blokirate samo određeno vrijeme", priznao je Farah.

On je do sada isticao da je u UK stigao iz Somalije sa svojim roditeljima kao izbjeglica. Ipak, u dokumentarcu koji je "BBC" imao prilike da vidi, Farah kaže da njegovi roditelji nikad nisu bili u toj zemlji.

Njegova majka i dvoje braće žive na porodičnoj farmi u Somalilendu, teritoriji koja sebe smatra za državu. Njegov otac, Abdi, ubijen je u "zalutaloj" pucnjavi kada je Mo imao samo četiri godine, tokom građanskih nemira u Somaliji.

Farah je otkrio da ga je u Britaniju dovela žena koja mu nije rod i da mu je rekla da ga vode u Evropu kod njegove rodbine. Žena mu je rekla da kaže da je njegovo ime Mohamed, a Farah tvrdi da je imala lažna dokumenta za njega sa imenom "Mohamed Farah" pored fotografije.

Izvor: Profimedia

Kada su stigli, žena ga je odvela do njenog stana u zapadnom dijelu Londona, da bi malom dječaku uzela papir koji je imao sve detalje u vezi sa njegovom porodicom u Somaliji.

"Preda mnom je pocijepala taj papir i bacila ga u kantu. U tom trenutku sam znao da sam u problemu."

Mo kaže da je morao da radi kućne poslove i čuva djecu ukoliko je želio da bude nahranjen. Pomenuta žena mu je rekla i da ništa ne smije da kaže ukoliko želi da svoju porodicu ponovo vidi.

"Često bih se zaključavao u kupatilo i samo bih plakao", rekao je Mo Farah, koji je u UK dobio i titulu sera.

U prvih nekoliko godina mu nije bilo dozvoljeno ni da ide u školu, a kada je u nju stigao sa 12 godina, bio je daleko iza ostale djece, slabo je govorio engleski jezik i bio je "emotivno i kultorološki otuđen", rekla je Sara Reni, njegova nekadašnja učiteljica.

Farah je otkrio kako su ga trčanje i atletika spasili. Ovaj 39-godišnjak nema šta nije osvojio tokom karijere, pošto je osvojio četiri zlatne medalje na Olimpijskim igrama, u disciplinama na 5.000 i 10.000 metara. Bio je i višestruki svjetski i evropski šampion u istim disciplinama.

Pravi Mo Farah
Izvor: YouTube/BBC/Printscreen

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC