• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta će reći Britanci? Najbolja teniserka im zaposlila Rusa! Izbio skandal na Vimbldonu, a Ema će sada biti i "trn u oku"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ema Radukanu je pred US Open odlučila da angažuje ruskog stručnjaka Dmitrija Tursunova.

 Ema-Radukanu-dovela-Rusa-za-trenera Izvor: Profimedia

Britanska teniserka Ema Radukanu postala je velika teniska zvijezda prije oko godinu dana kada je potpuno neočekivano osvojila US Open sa samo 18 godina, međutim od tada ima mnogo problema...

Prekinula je tada saradnju sa trenerom Endrjuom Ričardsonom, a svako sljedeće rješenje bilo je sve lošije. Radukanu je mijenjala trenere "kao čarape" i to se evidentno odrazilo na njenu igračku karijeru, tako da ćemo vidjeti šta će joj donijeti saradnja sa Dmitrijem Tursunovim koga je angažovala uoči novog US Opena.

U pitanju je bivši ruski teniser koji je tokom karijere osvojio sedam titula i najviše stigao do 20. mjesta ATP liste, međutim ono što može da bude sporno za britansku javnost je upravo njegova nacionalnost.

Ruskim i bjeloruskim teniserima i teniserkama bilo je zabranjeno učestvovanje na Vimbldonu zbog ratnih dešavanja u Ukrajini, da bi samo nekoliko nedjelja kasnije najbolja britanska teniserka odlučila da angažuje upravo Rusa. Tursunov (39) je rođeni Moskovljanin i to je činjenica koju su već počeli da ističu britanski tabloidi.

Tursunov je inače vrlo dobar teniski stručnjak pošto je već sarađivao sa Anet Kontavejt i Arinom Sabalenkom, pa ćemo vidjeti da li će uspjeti da "podigne" i karijeru Eme Radukanu, pod uslovom da prije toga ne izbije skandal zbog toga što je Rus.

Čak i na takve stvari danas moraju da obrate teniseri, posebno oni poput Eme Radukanu koji zavise od sponzora.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC