• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivana je šampionka Evrope - suza zlatne prvakinje!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Fenomenalan rezultat Ivane Vulete u finalu Evropskog prvenstva na Olimpijskom stadionu u Minhenu!

 Ivana Vuleta Španović šampion Evrope u skoku u dalj Izvor: RTS/Screenshot

Srbija već ima jednu medalju sa Evropskog prvenstva u Minhenu, a sada je stigla još jedna, jer je Ivana Vuleta ponovo postala prvakinja Starog kontinenta u skoku udalj!

To je ostvarila skokom od 7,06 i to u prvoj seriji. Čuvala je Ivana najbolje od sebe za finale u Minhenu i ostvarila je najbolji rezultat sezone.

Njene rivalke nisu uspjele da je ugroze dok je finale odmicalo i na kraju je postala šampionka ispred drugoplasirane olimpijske šampionke, domaće takmičarke Malajke Mihambo (7,03), dok je treće mjesto osvojila Britanka Jasmin Sojers, rezultatom 6,80.

Druga srpska učesnica finala, Milica Gardašević, četiri puta je prestupila od šest pokušaja i zauzela je sedmo mjesto, sa rezultatom 6,52.

Ivana Vuleta je drugi put osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu na otvorenom - prvi put od Amsterdama 2016! Dvije godine prije toga bila je srebrna u Cirihu, a sada je ponovo zaslužila najsjajnije odličje oko vrata. Tu mu je i mjesto!

Pročitajte kako je proteklo finale:

22.34 GOTOVO JE, IVANA JE ŠAMPIONKA EVROPE! Malajka Mihambo nije prebacila sedam metara i Ivana Španović je šampionka Evrope!

22.33 KAKVA DRAMA! Ukrajina Marina Bek Romančuk skočila je siguro za prvo mjesto, ali je napravila veliki prestup, od 7,5 centimetara i tu je bio kraj njenog nastupa. Neće osvojiti medalju!

22.32 Ovako se Ivana sprema za posljednji skok:

Izvor: RTS/Screenshot

22.26 ŠTETA! Milica Gardašević imala je skok za bronzu, dobacila bar do 7 metara, ali je nažalost i ovog puta prestupila. Završila je finale sa rezultatom 6,52 i sa četiri prestupa iz šest pokušaja. Podsjetimo, u kvalifikacijama je skočila 6,83 što bi joj u finalu donijelo medalju, ali nije uspjela da to ponovi.

22.25 Počinje posljednja serija!

22.15 Ivana je nažalost prestupila u trećoj, četvrtoj serij i petoj seriji, a Gardašević nije uspjela da ostvari bolji rezultat od skoka 6,52.

22.02 Posle kompletirane tri serije, Ivana Vuleta vodi sa skorom 7,06, Mihambo je druga sa 7,03, a Bek-Romančuk je treća sa 6,76. Gardašević je šesta i ušla je među najboljih osam, jer je imala najbolji skok u drugoj seriji, 6,52.

21.49 Ivana je prestupila u trećoj seriji, ali i dalje vodi. U drugoj je njen rezultat bio 6,98. Tenzija traje u borbi za prvo mjesto! Kada je u pitanju Milica Gardašević, pri prvom skoku je prestupila, a u drugom pokušaju je skočila 6,52 metra.

21.42 Mihambo iz drugog skoka preskače sedam metara, ali još ne stiže Ivanu! Rezultat Njemice iz ovog pokušaja je 7,03! Srpkinja je i dalje prva.

21.26 Malajka Mihambo nije skočila kao Ivana! Njemica je izašla na Olimpijski stadion po zlato, ali nije uspjela da preskoči sedam metara iz prvog pokušaja. Njen rezultat je bio 6,71. Za to vrijeme, pogledajte kako je Vuleta skočila iz prvog pokušaja:

Izvor: RTS/Screenshot

21.20 - BRAVO IVANA! Vuleta je u prvom skoku poletjela preko sedam metara - 7,06! Njen trener Goran Obradović slavio je kad je vidio kako je Ivana skočila, a pijre finala je najavio da je cilj da prvim skokom ona da sve od sebe. Tako je i bilo!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC