• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rvač spasio prijatelja kojeg je napao grizli: Osjetio sam kako mi je grizao kosti, škripale su!

Autor Haris Krhalić

Hrabrost ili ludost, ali spasao je prijatelja i obojica su smještena u bolnicu nakon strašnog napada grizlija.

 Medvjed napao američke rvače Izvor: Instagram/Unitedworldwrestling/Screenshot

Nevjerovatna vijest stiže iz Sjedinjenih Američkih Država gdje su mladi rvači preživjeli napad medvjeda. Talentovani mladi sportisti Brejden Lauri i Kendal Kamings šetali su kroz šumu u Vajomingu sa još dvojicom prijatelja (Orin Džekson i Ogust Herison) kada ih je iznenada napao medvjed grizli. I dok su Džekson i Herison bili brzi kada su ih ugledali i uspjeli su da pobjegnu od zvijeri, za to vrijeme su Lauri i Kamings ostali na vjetrometini.

Prvo je grizli napao Laurija, da bi potom Kamings hrabro priskočio u pomoć svom prijatelju i spasao ga. Zaradio je teške povrede zbog kojih je u bolnici, ali već daje intervjue i priča o svom velikom podvigu.

"Nisam htio da izgubim prijatelja. Na njemu je bio veliki medvjed. Mogao sam pobjeći i tako ostati bez prijatelja, ali odlučio sam da ga spasim ili barem da pokušam", rekao je Cummings za televiziju "NBC" pa opisao detalje napada: "Mogao sam da čujem kako njegovi zubi udaraju u moju lobanju. Osjetio sam i kako mi je grizao kosti, škripale su. Dozivao sam Laurija da se uvjerim da je dobro. Tad me medvjed očito čuo i ponovno zgrabio".

Nakon nekoliko minuta borbe, američki rvači su uspjeli da odbiju napad medveda pošto su ga uplašili. Bili su teško povrijeđeni pa nisu mogli da traže pomoć, ali su se njihovi prijatelji vratili i napravili improvizovana nosila kako bi ih prebacili negdje gdje mogu da dobiju prvu pomoć.

Stigli su u "civilizaciju" i potom su helikopterom prevezeni u bolnicu gdje su operisani. Teže je prošao Kamings koji ima 60 šavova na glavi i podvrgnut je plastičnoj operaciji lica zbog opasnih posjekotina.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC