• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija dominira na Svjetskom prvenstvu! Stigla još dva zlata - pao i olimpijski šampion!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fantastični rezultati srpskih predstavnika u Beogradu.

 Sebastijan Nađ i Mate Nemeš osvojili zlatne medalje u rvanju Izvor: MN PRESS

Dominacija srpskih rvača na Svjetskom prvenstvu u Beogradu se nastavlja. Osvojili su još dvije zlatne medalje, ukupno šest odličja! Zaista nevjerovatno. Žetvu medalja nastavili su Sebastijan Nađ i Mate Nemeš u grčko-rimskom stilu.

Nađ je trijumfovao je u kategoriji do 63 kg, pošto je u finalu savladao Lerija Abuladžea iz Gruzije rezultatom 3:1, dok je Nemeš u kategoriji do 67 kilograma savladao Abelhamida Geraeju (Iran) sa 5:4. Napravio je pravi podvig, pošto je Iranac aktuelni olimpijski šampion!

Nađ je takmičenje započeo pobedom protiv Abdeldžebara Džebarija (7:1) iz Alžira, potom je u osmini finala rezultatom 5:1 savladao Razvana Arnauta iz Rumunije, dok je u četvrtfinalu pobijedio Hračjua Pogosjana iz Jermenije 4:0. Prilično rutinski i bez mnogo poteškoća stigao je do medalje.

Nemeš je imao znatno teži zadatak, prije svega u finalu, pošto je u rundama prije finalne borbe uspijevao da pobijedi bez većiih problema. U prvom kolu bio je bolji od Indijca Ašu Ašua (9:0), zatim u osmini finala Turčina Murata Firata 10:2, da bi u četvrtfinalu savladao Poljaka Mateusa Bernateka 3:1, a onda u polufinalu Hasrata Jafarova (Azerbejdžan) sa 5:2. Zlatne medalje prethodno su osvojili Zurab Datunašvili i Ali Arsalan, a zahvaljujući svim ovim uspjesima Srbija je ostvarila najbolji rezultat u istoriji na jednom Svjetskom prvenstvu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC