• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pljuvala Novaka, a sad je optužena za doping: Drugi bi okrenuli glavu, Đoković pokazao kakav je čovjek!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković i njegova organizacija PTPA prvi su pružile pomoć rumunskoj teniserki Simoni Halep koja je optužena za doping.

 Asocijacija profesionalnih tenisera (PTPA) pružila podršku Simoni Halep Izvor: Profimedia/AFP PHOTO /AELTC / THOMAS LOVELOCK

Rumunska teniserka Simona Halep privremeno je suspendovana zbog dopinga, odnosno u njenoj krvi koju je dala na analizu tokom US opena pronađena su nedozvoljene supstance. Halepova je pozitivna na Roksadustat, koji stimuliše proizvodnju krvnih zrnaca i hemoglobina, a dodatnu sumnju u sve produbila je odluka Rumunke da prije nekoliko nedjelja saopšti da je sezona za nju završena i da mora da operiše nos.

Simona Halep, dvostruka grend slem šampionka, objavila je odmah saopštenje u kome je istakla da je u šoku i da će se boriti da dokaže da je nevina, a odmah joj je u pomoć priskočila i organizacija Novaka Đokovića.

Asocijacija profesionalnih tenisera (PTPA), koju od osnivanja vode Novak Đoković i Vasek Pospišil, prva je pružila podršku Halepovoj. U zvaničnom saopštenju navode da su "posvećeni tome da Simona Halep dobije pravičan postupak i da će se boriti za sva njena prava" za vrijeme kompletne istrage, odnosno da će bti zagovornici pravičnosti i transparentnosti za sve tenisere u skladu sa zakonom.

Interesantno, Simona Halep nije stala na stranu Novaku Đokovića tokom njegove drame na Australijan openu kada je deportovan odlukom ministra, ali očigledno je da srpski teniser nije zlopamtilo.

"Mislim da takva situacija nije bila potrebna tenisu. Ja nisam bila upućena u to, nisam se upuštala u tu situaciju, igrala sam na turniru, ali mi se nije sviđalo to uopšte. Vakcinisana sam i imam prednost i smatram da kada postoje pravila i kada ljudi koji su stručni kažu da mora tako, onda moraju da se poštuju pravila i ja ih slušam šta kažu", rekla je Simona Halep rumunskim medijima nakon povratka iz Melburna, gdje je bila "zaključana" o slučaju Đoković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC