• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sad je STVARNO kraj - povukao se JEDAN OD NAJVEĆIH! Iza njega OČAJNA sezona, ali za Amere je veći od Džordana!

Autor Dragan Šutvić

Tom Brejdi je odlučio da kaže kraj u 46. godini.

 tom brejdi završio karijeru  Izvor: Profimedia

Najbolji kvoterbek svih vremena Tom Brejdi (45) se oprostio od američkog fudbala, ali sada stvarno. I prije godinu dana Brejdi je saopštio istu odluku, pa se predomislio poslije samo 40 dana, međutim nakon vrlo slabe sezone sa Bakanirsima, koji su eliminisani u "vajldkard" rundi protiv Dalasa - nema više dilemu i ide u zasluženu penziju poslije 22 sezone.

To se moglo zaključiti i po načinu na koji je napustio teren nakon ispadanja Tampa Beja iz doigravanja, da bi odluka sazrila kroz naredne dvije nedjelje i sve je iznenadio tajmingom.

"Znam da je proces oko penzionisanja prošli put bio velika stvar, tako da sam se sada samo probudio i da pritisnem 'snimaj' i pustim da vi saznate to prvi", rekao je Brejdi u video-poruci na društvenim mrežama i rekao da je prošle godine već imao "emotivan esej" i da nema potrebe za drugim.

Brejdi je za najveći dio Amerikanaca ne samo najbolji kvoterbek, nego i najveći sportista svih vremena, čak ispred boksera Muhameda Alija, golfera Tajgera Vudsa ili košarkaša Majka Džordana, a pomogla mu je i "holivudska priča".

Niko nije imao očekivanja od Brejdija kada je 2000. godine izabran kao 199. pik na draftu, a ispostaviće se da će postati neprikosnoven u američkom fudbalu u 21. vijeku. Osvojio je čak šest puta Superboul sa Nju Inglandom, a potom i sa Tampa Bejom u svojoj prvoj sezoni kod njih 2020. godine.

Ipak, nije želio poslije toga da se povuče i ima dostojanstven kraj, nego je u naredne dvije sezone ipak bio daleko od titule sa Bakanirsima. Između ostalog, zbog toga ga je ostavila i supruga Žizel Bundšen koja nije mogla više da podnese da je njen suprug stalno odsutan od kuće. Ostaće zapisano da je Brejdi ostvario više pobjeda u plej-ofu nego neki NFL klubovi, a brojni rekordi ostaće nedodirljivi...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC