• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nik Kirjos priznao krivicu, razmišljao i o samoubistvu: Na sudu isplivalo sve o njemu - alkohol, droga i depresija!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Australijski teniser priznao napad na bivšu djevojku

 Nik Kirjos priznao krivicu na sudu - napao bivšu djevojku Izvor: Profimedia

Australijski teniser Nik Kirjos priznao je da jeste gurnuo bivšu djevojku na zemlju prije dvije godine. On je napao Kjaru Pasari tokom svađe u njegovom rodnom gradu Kanberi, u januaru 2021. Psiholog je utvrdio da je teniser nakon toga patio od teške depresije i da je pomišljao na samoubistvo. U večeri napada na djevojku on je pokušavao da je napusti tokom svađe, zvao je Uber vozilo koje ga je čekalo, ali djevojka je stala ispred njega i spriječila ga da uđe u kola. Vozač nije htio da krene sa otvorenim vratima, a Kirjos je u tom trenutku gurnuo djevojku, pritisnuvši njena ramena, zbog čega je pala na pločnik i okrznula koljeno. U policiju je otišla 11 mjeseci poslije toga, kada su raskinuli.

Kontroverzni teniser nije osuđen jer djelo nije bilo dovoljno "ozbiljno" da bi bilo kvalifikovano kao napad i nije bilo sa predumišljajem. Sudija Džejn Kembel ocijenila je da je Kirjos napravio čin "gluposti" i "frustracije".

Kirjosov psiholog, Sam Borenstejn, dostavio je pisani izvještaj i svjedočio je telefonom da je Kirjos pretrpio velike depresivne epizode u prošlosti i da je koristio alkohol i drogu. Takvo njegovo mentalno zdravlje dovodilo je do impulsivnog i neobazrivog ponašanja. Dok smo svi pratili kako se javno svađa i vrijeđa (pa i Novaka Đokovića), očigledno je imao i agresivne epizode u svom domu i prema djevojci.

Borenstejn je utvrdio da se Kirjos sada osjeća dobro i da napreduje. Zbog njegovog nekadašnjeg stanja, advokati su tražili da se optužba za napad odbaci, ali taj pokušaj bio je neuspješan. Kirjosva trenutna djevojka Kostin Haci izjasnila se da nema problema sa nasiljem u njihovoj vezi i podržala je tenisera na sudu. Na pitanje sudije da li može da stoji i da se izjasni krivim, Kirjos se oslonio na štake zbog povrede koljena i odmah to uradio. "Da, bez brige, časni sude", izjavio je Australijanac i priznao krivicu.

Nik Kirjos je prošle sezone imao najbolju godinu u karijeri, igrao je u finalu Vimbldona, a trenutno je 20. na svijetu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC