• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pao svjetski rekord - Slovenka ispisala istoriju: Letjela bolje nego većina muškaraca, ovo će se dugo pamtiti! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nije dugo stajao ovaj svjetski rekord, nakon što ga je Lutit postavila, Ema Klinec ga je oborila samo za dan!

 Ema Klinec svjetski rekord u ski skokovima Izvor: Youtube/ Video zabava SLO

Istorija se piše u norveškom Vikersundu! Nakon što je u kvalifikacijama za ovo takmičenje mlada 19-godišnja Kanađanka Aleksandrija Lutit doskočila do 222 metra i ozbiljno popravila ženski rekord u ski skokovima, sada je Slovenka Ema Klinec oborila taj rekord!

Nije ni cijeli dan stajao u knjizi rekorda rezultat mlade Aleksandrije jer je Slovenka sada u zvaničnom takmičenju uspjela da doleti do nevjerovatnih 226 metara i dobila je ovacije mnogobrojne publike u norveškom gradu. Ova 24-godišnja Slovenka je tako uzela prvo mjesto ispred Silje Opset iz Norveške, Japanke Juki Ito, Nemice Katarine Alhaus i upravo mlade Kanađanke Aleksandrije Kotit koja je zauzela peto mjesto iako je u drugoj seriji skočila čak 225 metara. Tako je zapravo i ona popravila rekord od juče, ali s obzirom da je skok Eme Klinec od 226 metara došao u prvoj seriji, ovo za sada ostaje drugi najduži skok u istoriji ženskih ski skokova. 

Do kraja takmičenja u Svjetskom kupu ski skokova za dame ostao je samo Lahti 24. marta, a sve je već riješeno. Prvo mjesto u generalnom plasmanu drži Eva Pikening, druga je Katerina Althaus, a na trećem mjestu je Eva Klinec. Pogledajte njen skok:

U Vikersundu su skakali i muškarci, a Halvor Egner Granerud je sa još jednom pobjedom i skokom na veličinu skakaonice od 240 metara uspio da dopiše novih 100 bodova na svoj konto i da dođe na korak od osvajanja Svjetskog kupa. Na posljednja četiri takmičenja mu je dovoljno da osvoji 15 bodova što će vjerovatno uraditi već u popodnevnim časovima drugog dana takmičenja u Vikersundu. Pogledajte opet ovaj skok Eme Klinec koji je ušao u istoriju: 

Ema Klinec skok od 226 metara
Izvor: Youtube/Video zabava Slo

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC