• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOJVODINA U FINALU EVROPSKOG TAKMIČENJA: Na korak do pehara, Srbija ovo čeka DVIJE DECENIJE!

Autor Dragan Šutvić

Rukometaši Vojvodine su nakon pobjede na domaćem terenu protiv švedskog Alingsosa ušli u prvo finale EHF kupa u istoriji!

 vojvodina u finalu ehf kupa  Izvor: MN PRESS

Rukometaši Vojvodine su u finalu EHF kupa! Nakon što su u prvom meču polufinala odigranom u Švedskoj izgubili golom razlike 25:24, u drugom meču su savladali rivala 32:24 i tako obezbijedili prvo finale EHF kupa u klupskoj istoriji. Srbija je već imala tim koji je osvajao ovaj turnir i to Jugović iz Kaća 2001. godine. U finalu će se izabranici Borisa Rojevića sastati sa boljim iz duela norveških timova Runara i Nerba.

Najbolji u timu Vojvodine bili su hrvatski golman Fran Lučin koji je sigurnim odbranama spriječio Alingsos da se vrati u igru u drugom delu igre, kao i Milan Milić, Luka Rogan i Baris Puhovski koji su svojim golovima odveli crveno-bijele u finale. 

Vojvodina je sjajno počela meč i poslije nekoliko minuta igre napravila je prednost od četiri gola (7:3), ali tim Borisa Rojevića nije iskoristio sjajan početak i jedan promašeni sedmerac uveo je meč u egal koji je trajao do samog kraja prvog poluvremena. Na odmor se otišlo sa prednošću domaćina 15:13 nakon gola Luke Rogana uz zvuk sirene.

Drugo poluvrijeme je počelo kao i prvo, dominacijom Vojvodine koja je golovima Puhovskog i Milića stigla na 19.14, odbranama Lučina, ali je promašaj sa sedam metara ponovo dao predah gostima i šansu da se vrate. Ovaj put je nisu iskoristili!

Na 20:14 u 37. minutu već je bilo jasno da je sve gotovo! Napao je Alingsos u posljednjih 20 minuta i sa sedmoricom u polju, rizikovali su, ali Lučin i odbrana su bili dovoljno čvrsti, a nošeni bukom koju je pravilo više od 2.000 navijača u krcatoj hali na Klisi crveno-bijeli nisu ništa prepustili slučaju. Fran Lučin je nastavio sjajno da brani, a iako je u jednom trenutku na 25:20 Alingsos imao kontru koja bi ga potpuno vratila u meč kada je hrvatski golman skinuo zicer rivalima - predali su se i Novi Sad je proključao! 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC