• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvak Evrope se spasio u zadnji čas: Klub mijenja ime, ali ide po trofej Lige šampiona!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Od sada će se klub zvati Barlinek Industrija Klejce, ali za sada su bezbjedni. Makar do kraja sezone, a onda ćemo vidjeti da li slijedi raspad ili ponovni uzlet poljskog giganta.

 Kjelce se spasio i dobio novog sponzora Izvor: Profimedia/Remy Steiner/EQ Images

Izgleda da je drama gotova i da će šampion Evrope preživeti! Nakon povlačenja najvećeg sponzora iz kluba poljski rukometni velikan Kjelce našao se u gotovo bezizlaznoj situaciji. Ostali su bez novca pa su na brzinu prodali Nedima Remilija Vespremu kako bi "zakrpili" budžet i završili sezonu. U nastavku su uslijedili odlasci još nekih igrača pa je tako i Stefan Dodić napustio klub, a sada se pojavio spasilac! 

U pitanju je Barlinek, poznata poljska kompanija koja se bavi proizvodnjom drvenih podova i laminata. Ovaj industrijski giant će odmah uplatiti pozamašnu svotu novca klubu, a obećali su i bonuse u slučaju uspjeha u Ligi šampiona. 

"Radimo ovo jer smo iz Kjelcea i poštujemo šta je ovaj tim uradio za grad i za poljski rukomet. Sponzorstva u sportu nisu bila bitan dio naše komunikacije sa klijentima i sada ćemo vidjeti da li će nam ovo pomoći u poslu. U međuvremenu nam je drago što možemo da pomognemo", rekao je predsjednik kompanije Vojćeh Mihalovski.

Detalji dogovora nisu objavljeni i pitanje je da li je ovo samo kratkoročna pomoć kako bi se preguralo do kraja sezone. Već ima glasina da je Pik Seged iskoristio krizu u klubu i pokupio nekoliko najvažnijih igrača na čelu sa trenerom Talantom Dušebajevom za narednu sezonu. 

Za sada Kjelce nastavlja svoje takmičenje sa Vislom za titulu u Poljskoj, ali i u Ligi šampiona. U četvrtfinalnim mečevima Lige šampiona Kjelce će se sastati sa Vespremom. Prvi meč na programu je u Mađarskoj 11. maja, a revanš je na programu sedam dana kasnije u Kjeceu. Ekipa će do tada već promijeniti ime u Berlinek Industrija Kjelce!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC