• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometni biseri Petar i Đorđe mogu da biraju: Rodna Španija, Hrvatska po ocu ili Srbija po majci!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Braća Cikuša-Jeličić su na meti Hrvatske, kako klupski tako i reprezentativno! Gdje će na kraju ova dva rukometna bisera?

 Braća Cikuša igraju za Hrvatsku Izvor: YouTube/Real Federación Española Fútbol

Hrvati hoće da "otmu" Španiji dva rukometna bisera! U pitanju su 17-godišnji blizanci rođeni u Đironi Petar i Đorđe Cikuša-Jeličić. Kao što u mlađoj selekciji kadeta Barselonu predvodi srpski biser Ognjen Cenić, a na vrata prvog tima kuca njegov brat Aleksandar, tako 17-godišnji Cikuši čiji je otac Zoran čuveni rukometaš iz Bjelovara, a majka je Srpkinja iz Kikinde su u svom godištu najbolji igrači katalonskog giganta. 

Hrvatski mediji prenose da je Zagreb zainteresovan da ih dovede iz Barselone i da im da šansu u Ligi šampiona naredne sezone, a ne samo da Hrvati žele da ih vide u njihovij ligi već i u reprezentaciji! Otac Zoran Cikuša je nekadanji rukometaš koji je svojevremeno igrao za Partizan iz Bjelovara, velikana evropskog i jugoslovenskog rukometa. 

Kasnije je igrao za nekolio španskih klubova gdje je ostao da živi i nakon kraja rukometne karijere, a djeca su mu rođena u Đironi. Kao i što je slučaj sa braćom Milinković-Savić po španskim pravilima mladi Petar i Đorđe imaju i majčino prezime pan se prezivaju Cikuša-Jeličić, a iako imaju pravo nastupa za Hrvatsku i Srbiju oni nastupaju za Španiju. To Hrvati hoće da promijene!

"Nekakva ideja postoji, ali nismo sigurni koliko je tu realne mogućnosti. Imamo već dva igrača koji su promijenili reprezentaciju, Šoštarića i Pilipovića pa moramo vidjeti i šta dozvoljavaju pravilnici. Ono što je sigurno jeste da Hrvatska ima u vidu sve igrače koji imaju perspektivu da igraju za nas jer ipak nemamo toliko veliki fond igrača da bismo ikoga izostavili. Oni su već igrali za Španiju pa ćemo vidjeti koje su tu naše mogućnosti", potvrdio je selektor Hrvatske, Goran Perkovac za "Germanijak". Ovo su braća Petar i Đorđe Cikuša-Jeličić: 

Đorđe Cikuša-Jeličić igra na poziciji desnog beka, ali pokriva sve tri bekovske pozicije jer podjednako dobro šutira sa obje ruke, dok je Petar srednji bek, ali se dobro snalazi i kao lijevi. Đorđe je prije 17. rođendana zaigrao za prvi tim Barselone. Ukoliko se sada opredijele da igraju za neku drugu reprezentaciju osim Španije moraće da sačekaju tri godine kako bi stekli pravo igranja za svoj nacionalni tim. 

Da li Rukometnin savez Srbije ima njih u vidu? U posljednjim godinama RSS je uspio da ubijedi Stefana Jelića da zaigra za Srbiju nakon što je nastupao za Hrvatsku, a onda i Uroša Borzaša da se vrati iz reprezentacije Mađarske u Srbiju, kao i Dragana Pešmalbeka da umjesto Francuske odabere Srbiju. Nadamo se da bi i braća Cikuša-Jeličić mogla sličnim putem...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC