• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusu amputirali noge i šake - on ponovo trenira!

Autor Dragan Šutvić

Slavni ruski klizač na ledu Roman Kostomarov oporavlja se od operacija koje je imao i polako se vraća treninzima, u kojima mu pomažu proteze.

 kostomarov ponovo trenira  Izvor: Profimedia

Strašne vijesti stizale su iz Rusije tokom prethodnih nedjelja, kada je u pitanju zdravstveno stanje velikog šampion Romana Kostomarova. Nekada jedan od najboljih klizača na svijetu, olimpijski šampion i višestruki šampion svijeta i Evrope u umjetničkom klizanju jedva je preživio tešku bolest. Zbog gangrena nastalih dok se oporavljao od upale pluća, ruskom sportisti su amputirane noge i šake, ali ga to nije spriječilo da nastavi da se bori!

Na njegovom Instagram profilu pojavio se nevjerovatan snimak! Roman Kostomarov ponovo trenira - sa protezama koje podiže visoko u vazduh i sa zavojima na rukama, kako se ne bi vidjele rane koje su sveže nakon amputacije. Pogledajte kako to izgleda:

Inače, Kostomarov je tokom borbe za život doživio i moždani udar, ali se čini da se sada oporavlja čak i bolje nego što su ljekari mogli da pretpostave. On nakon buđenja iz kome nije znao šta mu se desilo i koliko je teških operacija izvedeno dok nije bio svjestan, ali ga nijedna od tih stvari nije pokolebala.

"Svakog dana se trudim da radim nešto novo. Već sada želim da trčim i skačem", napisao je Roman u opisu snimka koji je privukao mnogo pažnje.

U komentarima ispod ove objave javili su se brojni njegovi prijatelji i kolege, a neki od najboljih ruskih klizača i klizačica pružili su podršku Kostomarovu. Podsjećamo, on je svojevremeno osvojio zlato na Olimpijskim igrama 2006. godine, dva puta je bio najbolji na Svjetskom prvenstvu i ima tri zlatne medalje sa Evropskih prvenstava.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC