• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Operacija jetre, isječen stomak, penzija". Natalija imala životnu dramu, sad piše bajku na Vimbldonu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Natalija Stevanović prošla je kroz mnogo problema prije vimbldonske bajke...

 Natalija Stevanović životna drama pa bajka na Vimbldonu Izvor: Profimedia

Natalija Stevanović (28) prolazi kroz najljepše trenutke u karijeri. Trenutno 225. teniserka svijeta srušila je Karolinu Pliškovu, nekada prvu igračicu planete i prošla je u drugo kolo Vimbldona. Prolazi kroz bajku, potpuno zasluženo, pošto je njena životna priča zaista nevjerovatna.

Operisala je jetru, imala upalu oba plućna krila, boginje, hormonske probleme, htjela je da ostavi reket prošle godine, ali nije odustala. Prošla je kroz sve to i nagrađena je za sav uloženi rad i trud. "Odličan osjećaj, držimo balans, prošli smo kvalifikacije. Fenomenalan meč u prvom kolu, htjela bih da ostanem mirnija, zahvalna na pobjedi, ali isto tako bih da idemo dalje", počela je Natalija razgovor za "Sport klub".

Prokomentarisala je i sam tok meča i otkrila u čemu je bio ključ. "Definitivno je slajs prelomio. Kada smo se zagrijavali za meč gledali smo njen trening, zagrijavala je samo slajs. Baš smo pričali kako to nije bilo dobro po nju, očekivala je to, padala je kiša, prenoćila je, znala je da će igrati puno tog slajsa, nije komforna u toj zoni. Odmah sam krenula tako, da vidim kako će ona, očekivala sam par vinera i da čekam svoj momenat da krene da griješi. Odmah je počela da griješi, rekla sam 'o-ho-ho' i idemo dalje."

Onda je otvorila dušu i ispričala sve o problemima sa kojima se suočila. "Ne volim mnogo da pričam o tim lošim stvarima, gledam naprijed, naježim se kada pomislim na to, ojača te. Sa 20 godina sam imala operaciju jetre, imala sam cistu, pola stomaka mi je isječeno. Trebalo mi je bar dvije godine da se vratim na noge, poslije još godinu, dvije da se probijem, da dobijem rang, da igram bez bolova, da nema većih povreda, na tome sam zahvalna. Došla je korona, poremetilo nas sve, imala sam boginje tada, kao Lajović sada. Završila sam na VMA 10 dana, oba plućna krila upaljena, baš prije Australijan opena se to desilo. Trebalo mi je oko šest mjeseci da se vratim i da budem puna samopuzdanja, da imam mečeve u nogama."

Nedaće se tu nisu završile. "Početak ove godine...bilo je malo hormonskih problema, ali došli smo dovdje. Karijera sportiste nije laka, ali dokle god imamo ljude koji su tu, vjeruju u nas, nema bolje od toga."

Ogromnu podršku imala je od strane najbližih. "Hvala mom tadašnjem dečku, sadašnjem suprugu i treneru Nikoli. Porodici koja je bila brižna, prijateljima. Kada sam počela da radim sa njim prije osam godina, stao je profesionalno sa vaterpolom da bismo krenuli svoju priču. Baš sam ga pitala kako sam uspjela da ga zaustavim u svom snu da bi krenuli u ovu priču. Rekao mi je da je vidio žar u očima i da je to doprinijelo da nastavimo. Vjerujem da predanost ovome, želja za radom, borbom, želja za nečim većim i ljepšim, da je to presudilo."

Zbog svih poteškoća razmatrala je da se penzioniše. "Prošle godine prije Vimbldona sam razmišljala da odustanem. Finansijski smo tada bili vrlo slabi, bilo je suviše kredita, problema, nas dvoje smo sami u tome. Odlučili smo da sačekamo Vimbldon, pa da vidimo šta dalje. Odigrala sma fenomenalno tada par turnira, podigla sam rang, nisam se kvalifikovala tada, ali nam je dalo pozitivu da idemo dalje."

Za nastavak bajke igraće protiv Tamare Korpač (Njemačka). "Izvukla sam je kao prvog laki luzera. Ne poznajem je, ona je dugo u tom rangu oko 120-130, više joj odgovara šljaka, ali je borbena. Očekujem dobar meč, probila je led, prošla prvo kolo. Pravićemo novu taktiku, drugačije ćemo igrati", zaključila je Natalija Stevanović.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:46
Novak Đoković se naljutio
Izvor: Twitter/ElkNat877
Izvor: Twitter/ElkNat877

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC