• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal - Italijan slavio svjetsku titulu fašističkim pozdravom: Poslao jezivu poruku naočigled svih!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Italijan Tomas Ćekon tvrdi da nije znao šta ova poruka znači.

 Tomas Ćekon slavio titulu fašističkim pozdravom Izvor: Tweet/La Carla/Youtube/ON THE BLUE MAGAZINE/Screenshot

Ogroman skandal izbio je nakon Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima u japanskoj Fukuoki. Trostruki svjetski šampion Tomas Ćekon je na svom instagram profilu u znak slavlja zbog osvojene medalje postavio fašistički slogan! 

Ćekon je u Fukuoki bio zlatni na 50 metara delfin stillom, 100 metara leđno i u štafeti 4x100 metara mješovito, a zatim je na instagram profilu napisao "Boia chi milla", što bi ugrubo prevedeno trebalo da znači "Ko izda, mrtav je!" Taj moto su redovno koristili italijanski fašisti, pogotovo pred kapitulaciju Musolinijeve države u Drugom svjetskom ratu.

Ćekon je po povratku u Italiju slikao čuveni "Foro Italiko" i napisao tu poruku iznad slike koju je postavio. Ubrzo je izbrisao fotografiju kada je priča stigla do medija i mlako se izvinio riječima: "Ja se distanciram od svakog političkog i ideološkog značenja poruke."

Ovaj 22-godišnji plivač je potom morao makar malo da objasni voj gest i da se javno izvini. "Izvinjavam se zbog nesporazuma koji se desio i imam nešto jako važno da pojasnim. Preuzimam odgovornost za svoje neiskustvo, nisam bio svjestan istorijske konotacije ove rečenice koju sam napisao", istakao je Ćekon. 

On nastavlja svoje pripreme za Olimpijske igre u Parizu gdje će željeti da ostvari bolji rezultat nego u Tokiju. Iz Tokija se vratio sa dvije medalje, ali nijednom individualnom. Uzeo je srebro u štafeti 4x100 metara slobodnim stilom, a bronzu na 4x100 mješovito. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC