• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVJETSKI ŠAMPIONI?! ČEGA? Rat među Amerikancima, najbrži na svijetu očitao lekciju NBA zvijezdama!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Noa Lajls nije zadovoljan što Amerikanci uz sve i svašta prišivaju "svjetski šampioni", a posebno uz NBA ligu koja je samo jedno od košarkaških takmičenja.

 Atletičar Noa Lajls prozvao NBA košarkaše - vi niste svjetski prvaci Izvor: Twitter/Eurosport/Screenshot/MN Press

Američki atletičar Noa Lajls (26) postao je prethodne sedmice zvanično najbrži čovjek planete. Osvojivši zlatne medalju na 100 i 200 metara na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti privukao je veliku pažnju pred Olimpijske igre u Parizu naredne godine, gdje će pokušati da postane prvi Amerikanac još od 2004. godine i Džastina Getlina koji je ponio olimpijsko zlato. A prije nego što to i pokuša da učini, održano je lekciju svom narodu...

I dok u SAD ne gledaju na Svjetsko prvenstvo kao naročito bitno takmičenje, pogledajte samo kako su velike NBA zvijezde odlučile da "preskoče" Mundobasket, Noa Lajls je poslije osvajanja tri zlatne medalje u Budimpešti odlučio da održi govor svima onima koji potcenjuju ostatak planete. To se posebno odnosi na NBA košarkaše.

"Svjetski šampion čega!? Ujedinjenih Država? Znate šta me najviše boli? Kada gledam finale NBA lige iznad njihovih glava visi natpis 'svjetski šampioni'. Svjetski šampioni čega? Nemojte pogrešno da me razumete. Ja stvarno volim moju državu SAD. I to ponekad… Ali to nije svijet, to nije svijet, mi smo svijet. Mi ovdje imamo svaku državu koja se bori, sportisti nose svoju zastavu da pokažu koga predstavljaju. Nema nikakvih zastava u NBA ligi", govorio je raspoloženi Noa Lajls na konferenciji za medije i nije dugo trebalo da snimak postane viralan širom svijeta.


Tako je Kevin Durent, dvostruki NBA šampion sa Golden Stejtom, burno reagovao na poruku Lajlsa: "Neka neko pomogne ovom bratu". Takav stav podržao je i njegov saigrač iz Finiksa Devin Buker, dok je saigrač Nikole Jokića Aron Gordon, koji je sa njim osvojio NBA titulu i to proslavio uz alkohol u Somboru, poručio da bi "lagano pretrčao Lajlsa na 200 metara". U sve su se uključili Damijen Lilard, Huan-Toskano Anderson, kao i Tajler Hirou.

"NBA je najbolja liga na svijetu. Zato su šampioni zapravo svjetski šampioni", objasnio je košarkaš Majamija, ali nije sve ubijedio da je u pravu, pošto se "svjetski šampioni" može prišiti samo uz ime osvajača zlatne medalje na Mundobasketu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC