• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaostajala je 15 metara i sve prestigla! Ovakvu trku nikad niste vidjeli - "dodala gas" kao Ferstapen za zlato! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte nevjerovatnu trku Femke Bol koja je svojoj Holandiji donijela prvu zlatnu medalju u štafeti 4x400 metara na Svjetskom prvenstvu u atletici.

 Femke Bol nevjerovatna trka na 4x400 metara Izvor: Twitter/Eurosport/Screenshot

Holandija je osvojila zlatnu medalju u disciplini 4x400 metara za žene na Svjetskom prvenstvu u atletici u Budimpešti na gotovo neverovatan način. Sve vreme su Holanđanke zaostajale, ali na kraju su zahvaljujući sjajnoj Femke Bol (21), inače i novoj svjetskoj šampionki u disciplini 400 metara sa preponama, uspjeli da osvoje prvu zlatnu medalju u svojoj istoriji. Štaviše, prvu medalju u ovakvoj vrsti štafete!

Na kraju su Holanđanke trku istrčale za 3 minuta, 20 sekundi i 72 stotinke, a prosto je nevjerovatno kako je Femke Bol "ostavila u prašini" svoje rivalke iz Jamajke (Stejsi-En Vilijams) i Velike Britanije (Nikol Džergin). Prethodne tri Holanđanke su joj ostavile veoma težak zadatak, ali zahvaljući strašnoj završnici uspjela je da se sa treće pozicije probije na prvu.

Posljednja članica "štafete" je zaostajala sigurno 15-20 metara pred finalni "zavoj", a potom je dodala gas i donijela zlato svojoj zemlji na volšeban način. "Bila sam strpljiva, ali sam uoči završnice sebi rekla: 'Ne, moramo ovo da osvojimo.' Bila sam umorna, nisam se najbolje osjećala, ali trčale su i trudile su se i druge prije mene", rekla je 21-godišnja Femke Bol koja je heroina svoje zemlje ovog vikenda, kad je trčala brže nego što je vozio Maks Ferstapen.

Pogledajte nevjerovatan trk Femke Bol na kraju trke, dok su uz nju zlatnu medalju za Holandiju u "štafeti" podijelile još Evelin Salberg, Like Klaver i Katelajn Piters.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC