• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanka vikala na Srpkinju na US openu i ne kaje se: Vidjela sam snimak, opet bih isto uradila!

Autor Dragan Šutvić

Koko Gof vikala je na Marijanu Veljović, pa je o tome pričala i na konferenciji za medije.

 koko gof o svađi sa marijanom veljović Izvor: Profimedia/ Matthew Stockman

Koko Gof prošla je u drugo kolo US opena, pobijedila je Lauru Zigmund, ali je meč obilježila svađa sa Marijanom Veljović. Američka teniserka bila je beijsna na Srpkinju zbog toga što ne opominje Njemicu za odugovlačenje i prekoračenje vremena. Zahtijevala je da ona za to bude kažnjena i to je radila povišenim tonom.

Njih dvije kratko su razgovarale, Amerikanka je zatim završila meč, pa je na konferenciji za medije najviše pričala o tom detalju, tačnije novinari su je uglavnom za to pitali.

"Postala sam frustrirana kada sam shvatila da se krše pravila. Zato se igrači često ljute na sudije, jer ih jedan pušta da čekaju duže, drugi kažnjava. Smatram da pravila moraju da budu striktnija i da se poštuju, bez obzira na situaciju. Možda je trebalo ranije da reagujem, ali ne žalim zbog načina na koji sam pričala sa sudijom. Gledala sam snimak toga dok sam bila u kadi sa ledom. Ponekad zbog emocija zaboravite šta ste rekli, ali bih ja ponovila njoj isto ono što sam rekla i tada", rekla je Koko koja se i prošle godine svađala sa Marijanom, doduše na Rolan Garosu.

Nastavila je da priča o tome u istom dahu.

"Nikada nisam igrala meč u kom je bilo ovoliko razgovora sa sudijom. Bila sam strpljiva sve vrijeme, ona je često prilazila i nešto pričala, još od prvog seta, ja sam ćutala. Onda je i publika primijetila da odugovlači. Na njenom servisu sam to i prihvatala, bila sam fina, moj tim mi je rekao da je trebalo ranije da reagujem. Onda je došao momenat gdje je počela da odugovlači i na moje servise i problem je bio taj što je sudija izgovarala rezultat nekoliko sekundi po završetku poena, pa je izgledalo kao da ja serviram abnormalno brzo, što nije istina. Počelo je da me nervira, posebno zato što poeni nisu bili predugi, kada se to dogodi, sudije obično malo sačekaju. Tako da sam bila srećna kada je dobila upozorenje za prekoračenje vremena."

Ističe da pravila moraju da budu ista za sve i da nije važno da li je gem dug ili kratak.

"Slažem se sa mojim timom, možda je trebalo da prebacim pritisak na sudiju ranije, ali sam igrala tako dobro u drugom setu i nisam htjela da radim nešto što bi moglo loše da utiče na mene. U trećem sam sačekala malo, razmislila i shvatila da sve to predugo traje i da moram da kažem nešto. Rekla bih da je pritisak djelovao, jer je dobila upozorenja poslije toga. Smatram da suđenje mora da bude jednako za sve, bez obzira na to ko igra. Bila je jedna situacija poslije dugog gema u prvog setu kada je ona sjela na stolicu iako to nije dozvoljeno, rekla sam sudiji to, ali mi je odgovorila da je gem bio dug. Ne znam šta sam ja rekla, ali smatram da to nema nikakve veze. Izdržljivost je dio tenisa, zato ja u teretani trčim četiri sata i radim takve vježbe, da bih bila spremna na sve ovo."

Ispričala je i šta je još rekla Marijani tokom rasprave.

"Iskreno, ne volim da se svađam, tokom cijelog meča sam razmišljala o tome i nisam bila sigurna da li da reagujem. Samo je u jednom trenutku postalo previše i htjela sam da istaknem to i sudiji. Ne žalim se kada se to dogodi jednom ili dva puta, ali se desilo bar sedam puta. Pokušala sam i sudiji da objasnim da ne volim svađu i da shvati da ja ne serviram prebrzo i da imam svoj ritual", zaključila je Gof.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC