• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Denis Buntić se javio policiji u Ljubuškom, tužilaštvo traži određivanje pritvora

Autor Dragan Šutvić

Bivši reprezentativac Hrvatske je potom priveden na ispitivanje, policija je u porodičnoj kući pronašla arsenal oružja, ali mu na kraju nije određen pritvor nakon što je Opštinski sud odlučio da ga pusti na slobodu, uz određene mjere.

 denis buntić se javio policiji u ljubuškom Izvor: Profimedia

Nekadašnji hrvatski rukometaš Denis Buntić dospio je u proteklim danima u centar regionalne pažnje zbog nasilja u porodici.

Supruga Klara je policiji prijavila fizičko nasilje, ali i prijetnje smrću, a vlastitim telefonom je napravila audio zapis od deset minuta tokom kojeg se jasno čuje kroz šta je prošla.

Bivši reprezentativac Hrvatske je potom priveden na ispitivanje, policija je u porodičnoj kući pronašla arsenal oružja, ali mu na kraju nije određen pritvor nakon što je Opštinski sud odlučio da ga pusti na slobodu, uz određene mjere.

Osvajač dva srebra na Svjetskim prvenstvima, jednog na Evropskom prvenstvu i bronzane medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine javio se ovog četvrtka u policiju stanicu u Ljubuškom, nakon što je pomenuti sudski organ u ovom gradu odredio da svakodnevno mora da se javlja u policiju, te da supruzi ne smije da prilazi na manje od 100 metara, prenosi Indeks.

Kantonalno tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona u Širokom Brijegu podnijelo je u srijedu žalbu Opštinskom sudu u Ljubuškom zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Kantonalno tužilaštvo traži da Vanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, ukine pobijano rješenje i predmet za prethodni postupak vrati sudiji na ponovno odlučivanje ili da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC