• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamada čekaju prvo mjesto i grend slem finala - ili propast! Ide stopama Alkaraza i Sinera, ali i dvojice promašaja!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Hamad Međedović je sada nezvanično najveća nada u usponu svjetskog tenisa. A kako su prolazili prethodni osvajači "Nekst gen" turnira?

 Hamad Medjedovic osvojio zavrsni turnir kako su prosli prethodni pobjednici Izvor: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Nakon što je Novak Đoković uspio da osvoji završni turnir u Torinu, Srbija se radovala i na juniorskoj verziji ovog takmičenja. Na "Nekst gen" turniru Hamad Međedović je u Džedi uzeo titulu i postao šesti teniser sa ovom titulom, a prvi iz Srbije.

Vid,eli smo kako slavi ovaj usp,eh sa porodicom, a nagradni fond o 500.000 dolara će mu pomoći da se bolje spremi i uloži u sebe za početak naredne godine u kojoj juri ulazak u Top 100 na samom početku godine.

Razgovarali smo sa Bogdanom Obradovićem o tome koliko Međedovoć može u budućnosti, ali koliko zapravo ova titula znači? Hajde da vidimo kako su do sada prolazili njeni osvajači!

2017. godina: Najslabiji do sada, ali dobio Novaka!

Izvor: Youtube/australian open

Prve godine kada se ovaj turnir održavao pob,ednik u Milanu je bio Korejanac Hjeon Čung. Poslije velike borbe u finalu je savladao Andreja Rubljova koji je na kraju imao bolju karijeru od njega, a sada je Čung van ATP rankinga jer nažalost nikako ne uspijeva da se vrati nakon serije povreda. Bio je u jednom trenutku 19. na ATP listi, 2018. je došao do polufinala Australijan opena nakon što je savladao Novaka Đokovića u četvrtom kolu, a sada čekamo da vidimo šta će biti sa njim. Pokušavao je na travi prošle godine da igra, ali povrede ga baš muče.

2018. godina: Još čeka Grend slem, ali je velikan!

Izvor: Profimedia

Već sada je vjerovatno osigurao Stefanos Cicipas da ga svi dugo pamte! Te godine je u finalu savladao Aleksisa De Minora, a nekada treći reket svijeta je sada na šestom mjestu. Stalno je u vrhu, ali ne uspijeva da priđe do prvog mjesta i titule na grend slemu. Uspio je da osvoji Završni turnir 2019. godine, da igra finala Australijan opena i Rolan Garosa protiv Novaka i da ih izgubi. Može li do samog vrha, vidjeće se.

2019. godina: Dečko koji obećava!

Izvor: Profimedia

Janik Siner je pobijedio Aleksisa De Minora kome se nije dalo da osvoji trofej, a svi znamo kako igra ovaj momak iz Južnog Tirola. Kao klinac je bio skijaš, a sada je u finišu sezone dva puta savladao Novaka. Prvo u grunoj fazi Završnog mastersa, a onda i u Dejvis kupu. Ima 22 godine, trenutno je četvrti na svijetu i najveći uspjesi su mu osvajanje Dejvis kupa, finale Završnog mastersa i polufinale Vimbldona, sve ove sezone. Novak je rekao da će sigurno osvajati grend slemove i da će sigurno biti prvi na ATP listi, a Novaku vjerujemo...

2021. godina: Uragan Karlitos!

Izvor: Profimedia

Nakon što zbog pandemije virusa korona nije održan turnir 2020. godine Karlos Alkaraz je naredne otišao do titule pobijedivši Sebastijana Kordu. Za sada je ovaj Španac 36 nedjelja bio na vrhu ATP liste, uzeo je dva grend slema, a tek mu je 20 godina! Gledaćemo ga kako se "tuče" sa Novakom za prvo mjesto i naredne sezone.

2022. godina: Američka senzacija koju čekamo

Izvor: Sandrine Thesillat / Panoramic / Profimedia

Brendon Nakašima je prošle sezone postao prvi Amerikanac sa ovom titulom kada je pobijedio Jiržija Lehečku u finalu. Za sada Nakašima nije uspio da se probijje u sam vrh, najviše je stigao do 41. mjesta na ATP listi i do titule u San Dijegu 2022. godine. Sada je 151. i iza je Hamada Međedovića na ATP listi.

Šta nam ovo govori?

Izvor: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Da potencijal postoji, ali da ništa nije zagarantovano. Karlos Alkaraz, Janik Siner i Stefanos Cicipas su u samom vrhu svjetskog tenisa i to pokazuje da često pobjednici ovog turnira znaju da naprave velike karijere. Primer Hjeona Čunga govori koliko je profesionalni sport surov i kako jedna povreda može da promijeni karijeru. Ali Brendon Nakašima treba da je najviše na pameti Hamadu. Kada su svi ove sezone očekivali da se probije u Top 100 i napravi dva ili tri koraka više, on je pao.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:09
Hamad i Djokovic trening
Izvor: Instagram/hamadmedjedovic
Izvor: Instagram/hamadmedjedovic

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC