• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Horor u petak, pa šok u subotu - kakav vikend! Japanac strahovito pao, a Gajger konačno srušio nestvarnog Krafta!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Karl Gajger je prvi koji je ove sezone uspio da pobijedi u Svjetskom kupu ski skokova a da nije Štefan Kraft!

 Karl Gajger pobijedio u Svjetskom kupu u ski skokovima Izvor: JENS SCHLUETER / AFP / Profimedia

Nakon što smo na kvalifikacijama za ski skokove u Kligentalu gledali strašne scene, kada je Japanac Naoki Nakamura pao, prvi dan zvaničnog programa prošao je mnogo bolje. Uprkos velikoj magli nije bilo problema, a pobjedu je odnio Karl Gajger! Dva puta drugoplasirani u generalnom plasmanu Svjetskog kupa je postao prvi skakač koji je nadmašio Štefana Krafta ove sezone i tako ga spriječio da postavi novi rekord po broju uzastopnih pobjeda na početku jedne sezone!

Bio je Gajger najbolji u prvoj seriji i ta prednost je bila dovoljna da na kraju za poen bude bolji od Krafta. Njemu jeste izmakla pobjeda, ali nije podijum pošto je bio drugi, dok je bronzu uzeo Rjoju Kobajaši. Četvrti je bio Andreas Velinger, a peti Pijus Paške. Mihael Hajbok je skokom od 145 metara uspio da uđe u prvih deset iako je bio tek 15. poslije prve runde i bio je na kraju osmi. 

Sjajnim skokom od 139,5 metara u drugoj rundi uspio je Domen Prevc da napreduje čak deset mjesta i na kraju je završio kao 14. Skočio je 138,5 metara i Peter Prevc, a Anže Lanišek je upotpunio sjajnu drugu seriju Slovenije sa skokom od nestvarnih 146 metara i završio je kao šesti.

Pogledajte pad Naokija Nakamure iz kvalifikacija:

Još jedan loš skakački vikend su imali Poljaci kojima su u drugu rundu otišli samo veterani Kubacki i Žila. dok ni Norvežani ne mogu biti zadovoljni jer nisu imali skakača u prvih deset, a Tande i Sundal su jedva došli do bodova.

Naravno, ubjedljivo prvi u generalnom plasmanu ostaje Štefan Kraft, iako prvi put ove sezone nije upisao pobjedu. On ima 480 bodova i uvećao je prednost u odnosu na drugoplasiranog Andreasa Velingera sa 320 bodova. Treći je sada Karl Gajger koji je pobjedom prestigao Pijusa Paškea, za dva boda, ima 253 u odnosu na Paškeov 251 bod. Jan Herl ima 228, a top deset zatvaraju Kobajaši, Laje, Čofening, Hajbok i Lanišek.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC