• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lana Pudar najbolji sportista BiH u izboru Olimpijskog komiteta BiH

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Održana manifestacija "Izbor sportiste godine" u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

 Lana Pudar Izvor: Promo/Klub Vodenih Sportova Orka

U prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine sinoć je održana 12. po redu manifestacija "Izbor sportiste godine" u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Nagrada za nauspješnijeg sportistu u godini na izmaku pripala je najboljoj bh. plivačici Lani Pudar.

"Našoj Lani Pudar prvo je pripala nagrada za najbolju sportiskinju u seniorskoj konkurenciji, a nakon toga i nagrada za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine za 2023. godinu. Velike čestitke našoj zlatnoj Lani na zasluženoj nagradi. Čestitamo svim večerašnjim laureatima na njihovim nagradama, a posebne čestitke za člana našeg tima prof. dr. Gorana Grahovca na nagradi za najboljeg trenera", saopšteno je iz Kluba vodenih sportova Orka.

Sama Lana bila je izuzetno zadovoljna nastupima u 2023. godini, što je potvrdila i nakon dobijene nagrade.

"Iza mene je jedna vrlo uspješna godina i posebno mi je drago što mogu reći da održavam jedan kontinuitet u rezultatima. Hvala mojoj porodici, mom timu, svim ljudima i institucijama koji me podržavaju i veliko hvala Olimpijskom komitetu jer je to jedna kuća koja je uvijek tu za mene i kojoj se uvijek mogu obratiti. Hvala svima na podršci i nadam se da ćemo i naredne godine slaviti uspjehe i rezultate”, izjavila je Lana Pudar, a prenosi N1.

Tokom 2023. godine Lana Pudar učestvovala je na šest velikih takmičenja: Evropskom juniorskom prvenstvu u Beogradu, Svjetskom seniorskom prvenstvu u Fukuoki, Svjetskom juniorskom prvenstvu u Netanji, prvoj stanici Svjetskog kupa u Berlinu, trećoj stanici Svjetskog kupa u Budimpešti i sada Evropsko seniorskom prvenstvu u malim bazenima u Bukureštu.

Ukupno je osvojila 12 medalja na devet takmičenja, te ostvarila dvije olimpijske norme za Nastup u Parizu narednoe godine.

Osim Lane, nagrada je pripala i njenom treneru Goranu Grahovcu, kojem je proglašen za najboljeg trenera.

Nagrada za vrhunski rezultat pojedinca u timskim sportovima dodijeljena je kapitenu reprezentacije BiH Edinu Džeki, koji je sa Interom ove godine nastupio u finalu Lige šampiona, a trenutno je član turskog Fenerbahčea. Ovo priznanje je uz Džeku dobio i košarkaš Džanan Musa.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Darko

E sad je l neko zna bilo koga pd 10 najboljih sportista sa teritorije RS? To ne znači da ih nema nego da amateri vode tu manifestaciju

Fićfirić

Lana je legenda

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC