• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal - Hrvatima ni Tompson nije pomogao! Crnogorci slave u Dubrovniku, ljuti su zbog sudijske krađe!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bura na utakmici Evropskog prvenstva u vaterpolu!

 Crna Gora pobijedila Hrvatsku na Evropskom prvenstvu u vaterpolu Izvor: MN Press-arhiva/YouTube/Nenodu/Screenshot

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore pobijedila je Hrvatsku na Evropskom prvenstvu u dubrovačkom Gružu 15:13, na peterce. Na taj način, Crnogorci su ušli u osminu finala, gdje će vjerovatno igrati protiv Njemačke, a u četvrtfinalu ih sigurno čeka Italija.

U utakmici tokom koje je hrvatski organizator Evropskog prvenstva sa razglasa pustao pjesme Marka Perkovića Tompsona "Lijepa li si", Crna Gora nije ostvarila dovoljnu pobjedu za direktan plasman u četvrtfinale, već će ka završnici morati dužim putem. Ljutili su se Crnogorci zbog poništenog gola Đura Radovića za pobjedu 19 sekundi prije kraja, jer su sudije procijenile da je strijelac prethodno napravio kontrafaul.

U petercima je golman Petar Tešanović odbranio udarce Konstantina Harkova i Lorena Fatovića i na taj način Crnogorci su ostvarili važan trijumf. Tešanović je bio heroj, pogledajte i kako i zašto:

Reprezentativac Crne Gore Vasilije Radović obratio se javnosti poslije utakmice. "Prvo bih se zahvalio navijačima, jer su bili odlična podrška i naš vjetar u leđa, naš osmi igrač u bazenu, ponosan sam na svoju ekipu, iako na kraju nismo pobijedili u regularnom dijelu, pokazali smo karakter i pobijedili protiv navijača, sudija i mislim da možemo da idemo do kraja", rekao je on. 

Za očekivati je da organizator Evropskog prvenstva ubuduće ne pušta sa razglasa pjesme Marka Perkovića Tompsona, hrvatskog muzičara koji je poznat po nastupima i pjesmama koji veličaju i promovišu hrvatsku fašističku NDH tokom Drugog svjetskog rata. S tim u vezi na njegovim koncertima je se redovno gestikuliraju fašistički pozdravi rukom i poklič "Za dom spremni". Centar Simon Vizental pokrenuo je žalbu protiv Hrvatske radio-televizije zbog javnog prenosa koncerta pjevača koji je optužen za nostalgiju za ustaškim režimom. Upravo ustaškim pozdravom "Za dom - spremni", počinje i pjesma "Bojna Čavoglave".

Na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj igra i Srbija, takmiči se u "B" diviziji, zbog čega će takođe morati u osminu finala, kao i Crna Gora. "Delfini" su se već kvalifikovali za u fazu ubjedljivim pobjedama protiv Izraela (22:1) i Nemačke (14:6), a u utorak od 19 igraće posljednji meč prve faze, protiv reprezentacije Malte u Zagrebu. U osmini finala očekuje se duel Srbija - Francuska u srijedu od 18.30 časova, a potencijalni protivnik "delfina" u četvrtfinalu u petak, 12. januara je reprezentacija Mađarske.

Ovako izgledaju grupe Prve divizije poslije kompletno odigranog prvog dijela Evropskog prvenstva:

  • Grupa A: Španija 7 bodova, Hrvatska 6, Crna Gora 4, Francuska 1 bod
  • Grupa B: Mađarska 6, Italija 6, Grčka 6, Gruzija 0 bodova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC