• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrijede najviše na svijetu, a postali "luzeri"!

Autor Dragan Šutvić

Nevjerovatan način na koji je Dalas završio učešće u plej-ofu.

 dalas kaubojsi ispali iz plej ofa  Izvor: Profimedia/Richard Rodriguez / Getty images

Dalas Kaubojsi su već godinama najvredniji sportski klub (prema Forbsu vrede devet milijardi dolara), imaju čak pet osvojenih titula u NFL, ali postoji razlog zašto već više od dvije decenije važe za jednu od "najluzerskijih" franšiza u SAD. Taj nadimak nisu uspjeli da "skinu" ni prethodne večeri kada su dozvolili najveće iznenađenje u ovogodišnjem plej-ofu, pošto su eliminisani već u "vajldkard" rundi iako su u plej-of ušli sa drugog mjesta! I nikad u istoriji se nije desilo da sedmi "sid" pobijedi u plej-ofu...

Klub iz Teksasa je imao i 16 uzastopnih pobjeda na domaćem terenu, ali ga nisu iskoristili tako da su Grin Bej Pekersi odnijeli pobjedu 48:32. Da će Pekersi do pobjede, videlo se već na poluvremenu, sekund prije odlaska na pauzu vodili su 27:0 kada je bačeni tačdaun Preskota za Fergusona donio kakvu-takvu nadu da mogu do preokreta, ali nije bila dugog daha.

Džordan Lav je odigrao maestralno, kao da je duh Arona Rodžersa ušao u njega, pa je sa samo 16 dodavanja "napravio" 272 jarda za njegovu ekipu i tri tačdauna. S druge strane, Dak Preskot je tri puta više imao loptu kod sebe (41-60) i njegovim dodavanjima osvojena su 403 jarda, napravio je tri tačdauna, ali je imao i dva intersepšna. Jednostavno, Pekersi su došli da pobjede i nijednog trenutka se nisu uplašili pobjede.

Na ovaj način, Kaubojsi su osmi put izgubili u "vajldkard" rundi od titule 1995. godine, dok su još šest puta bili zaustavljani u divizijskim finalima. Jednostavno, kao da se uplaše u plej-ofu... 

Prethodne noći do trijumfa je došao i Detroit, koji je uz veliku dramu pobedio L.A. Remse, tako da će na svom terenu čekati boljeg iz večerašnjeg duela Filadelfije i Tampe. S druge strane sastaju se San Francisko i Grin Bej. Na drugoj strani kostura u AFC diviziji čeka se odluka u meču Bafala i Pistburga. Ako Bilsi očekivano pobjede, igraće protiv šampiona Kanzas Sitija dok će Baltimor na Hjuston, dok i Pitsburg može da promijeni te planove - tada bi Baltimor išao na Stilerse, a Kanzas Siti na Hjuston.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC